Predsednica suda u Severnoj Mitrovici kažnjena zbog sastanka s Vučićem 1Foto: Kosovo online

Sudski savet Kosova (SSK) odlučio je da predsednici Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici, Ljiljani Stevanović smanji platu za 30 odsto na period od četiri meseca, zbog sastanka s predsednikom Srbije u Beogradu.

Stevanović se 22. marta u Beogradu sastala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Stevanović je postigla dogovor o prihvatanju disciplinske odgovornosti u istražnom veću, što se navodi i u odluci koju je objavio Sudski Savet, prenosi KoSSev.

„Predsednica Stevanović je priznala da je napravila disciplinske prekršaje kada se sastala s predsednikom Srbije. Ti prekršaji su definisani Zakonom o disciplinskoj odgovornosti sudija i tužilaca, kao i Etičkim kodeksom sudija“, navodi se, izmedju ostalog, u odluci SSK.

Stevanović je pristala na smanjenje plate za 30 odsto.

Odlukom SSK-a, nakon usvajanja sporazuma o priznanju krivice, odlučeno je da se ukine odluka od 24. marta 2022, kojom je Stevanović suspendovana s funkcije predsednika Osnovnog suda u Mitrovici.

SSK je još dvema sudijama Osnovnog suda u Mitrovici, Tatjani Virijević i Dragici Jakovljević, smanjio platu od 30 odsto na period od četiri meseca, jer su i one učestvovale na sastanku u Beogradu na poziv predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari