Predsednik Saveta roditelja "Ribnikara": Komemoracija neće biti u državnim ustanovama 1foto (BETAPHOTO AP Photo/Darko Vojinović)

Predsednik Saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“ Igor Đorđević istakao je da pored obećanja da će svaki zahtev biti ispunjen, traži se da se svaki dan nešto uradi po tom pitanju, „samo želimo da se o tome ne ćuti.“

Vlada Srbije je obećala da će svi zahtevi koji su u sredu izneli roditelji đaka OŠ „Vladislav Ribnikar“ biti ispunjeni. Igor Đorđević, predsednik Saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“, detaljno je objasnio šta je dogovoreno na sastanku sa nadležnima.

„Mi očekujemo odmah konkretne poteze i rečeno nam je da će nam se izaći u susret. U ovom trenutku želimo da verujemo da hoće. Neke stvari su već ispunjene, to su uglavnom one stvari koje se tiču školske uprave grada Beograda kao i zdravstvenih ustanova koji nam najviše pomažu u ovom trenutku.“

Prema njegovim rečima, ispunjen je zahtve da se obezbedi stručna podrška dece u školi, takođe je ispunjen zahtev da se zatvori ulaz gde je cela tragedija krenula do daljnjeg. Dobili su i obećanje od Vlade da će se pružiti puna podrška roditeljima koji su izgubili svoju decu i da će im biti obezbeđeno sve sve što im je potrebno.

„Mi tražimo da se o svakom zahtevu da se pojedinačno govori da se svaki dan nešto uradi po tom pitanju, samo želimo da se o tome ne ćuti. Svesan sam da su prve dve tačke najproblematičnije, jer ni država ni društvo nemaju jasan i eksplicitan odgovor na te stvari“, rekao je Đorđević.

Na pitanje kakav je stav roditelja po pitanju dečaka koji je odgovoran za pucnjavu u školi, Đorđević je odgovorio:

„Ja verujem da oni koji su nadležni neće dozvoliti ni nakoj način da on ikada više bude na ulici i bude u stanju da ugrozi bilo koje naše dete. Nama su obećali da će do kraja sledeće nedelje imati konkretne stvari i da će doći kod nas u školu, suočiti se sa roditeljima i otvoreno nam reći tačku po tačku št aje urađeno po tom pitanju“.

Svi roditelji su na sastanku bili jedinstveni oko ovih sedam zahteva koje smo izneli i oko toga da deca treba što pre da se vrate u školu. Nama je struka, kako navodi, rekla da deca treba da se vrate u školu, jer ne postoji opasnija stvar od odloženog bola i odloženog suočavanja sa strahom i tragedijom. Mogu da potvrdim da je velika većina dece u školi, prenosi N1.

Na pitanje kada i gde će se održati komemoracija, predsednik Saveta roditelja je rekao:

„Ne zna se još uvek kada i gde, zna se jedino da neće biti ni u jednoj državnoj ustanovi, ideja je da se održi negde što je bliže deci, na prime pozorište Duško Radović ili Dečiji kulturni centar. Treba sačekati još malo, da bi svi bili spremni za taj momenat. Na komemoraciji stradaloj deci treba počast da daju drugari i niko više.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari