Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio čestitku Patrijarhu Porfiriju

Ostavite komentar


  1. Najiskrenije čestitke novom patrijarhu! Da nas mudro vodi kroz razna iskušenja, kao što su to činili i njegovi prethodnici!

  2. Novom patrijarhu SPC pozeleti uspeh na mnogaja ljeta. Srpskom narodu treba mudrost duhovnog vodje.

  3. Neka nam novi poglavar Svetosavskog trona gospodin Porfirije, u zdravlju i miru čuva jedinstvo Srpske pravoslavne crkve i svih njenih vernika.

  4. Promisao Božje volje je da vladika Porfirije postane novi patrijarh i da će svoju dužost uz Božju pomoć obavljati časno, dostojanstveno i u interesu srpskog naroda.

  5. Čestitke povodom izbora na patrijaraški tron sa željom da nastavite svoj rad za dobrobit Srpske pravoslavne crkve i njenih vernika.

  6. Novoizabrani patrijarh je naš veliki prijatelj i neko ko nam je davao duhovnu i molitvenu podršku u našim najtežim borbama koje smo vodili u Crnoj Gori.

  7. Iskrene čestitke novom patrijarhu! Da nas mudro vodi kroz razna iskušenja, kao što su to činili i njegovi prethodnici!Pridruzujem se predsednikovoj cestitki za izbor patrijarha SPC!

  8. Iksrene čestitke novoizabrfanom patrijarhu. Neka nastavi putem ujedinjenja crkve i naroda kojim su išli Pavle i Irinej.

  9. Iskrene čestitke Porfiruju. Verujem da če kao i njegovi prethodnici raditi u interesu crkve i naroda.

  10. Drago mi je da je Porfirije izabran za patrijarha. On je vrlo obrazovan čovek, koji je do sada mnogo učinio za vernike.

    1. 46. poglavar SPC je covek koji ima sve kvalitete i verujemo da ce biti dostojan ukazanog mu poverenja.S verom u Boga da rukovodi SPC.

  11. Iskrene čestitke Porfiriju. Verujem da će nas uspešno voditi kroz sva iskušenja i izazove koji nas očekuju.

  12. Novom patrijarhu Porfiriju SPC iskreno čestitam i želim mu mnogo uspeha na mnogaja ljeta. Srpskom narodu treba mudrost duhovnog vodje.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.