Predsedniku Sindikata „Zastava oružje” zabranjeno da uđe na sednicu 1foto: Z.S.M.

Predsedniku Sindikata „Zastava oružje” Draganu Iliću danas nije omogućeno prisustvo sednici Nadzornog odbora ove kragujevačke fabrike. Nakon ulaska predsednika Sindikata u prostoriju za održavanje sednice, Ivica Marjanović, predsednik Nadzornog odbora, je održavanje sednice izmestio u kancelariju generalnog direktora.

Kada je Dragan Ilić pokušao da uđe u tu kancelariju, Ivica Marjanović je leđima blokirao vrata kako bi sprečio prisustvo predsednika Sindikata sednici.

Tim povodom reagovala je saopštenjem za medije sindikalna organizacija „Zastava oružja” navodeći da „prisustvovanje sednici Nadzornog odbora ’Zastava oružje’ AD je dogovor sa sastanka predstavnika Sindikata Odbrambene industrije Srbije sa državnim sekretarom i predsednikom Saveta za odbrambenu industriju Brankom Živanovićem“.

„Sastanak je održan 11. marta 2022. godine, u Beogradu. Tom prilikom je zaključeno da sindikati fabrika prisustvuju sednicama Nadzornog odbora preduzeća kako bi se smanjio osnov za prisustvo sindikata Savetu za odbrambenu industriju Srbije”, podsećaju javnost sindikalci ove fabrike.

Oni navode, kako je održavanje današnje sednice izmešteno na nepoznatu lokaciju Dragan Ilić je odustao od dalje namere da prisustvuje sednici Nadzornog odbora.

„Onemogućavanje prisustva sednici Nadzornog odbora je još jedan pokušaj predsednika Nadzornog odbora Ivice Marjanovića da spreči informisanje predstavnika zaposlenih o fabričkim problemima, zbog čega fabrika tone u sve veću krizu” zaključuju u svom obraćanju javnosti i medijima članovi Sindiklane organizacije kragujevačke fabrike „Zastava oružje”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari