Predstavljeni partizanski i ravnogorski pokret

Nova postavka o Užičkoj republici

Ostavite komentar


  1. Možda će i Beogradski muzeji napraviti postavku u kojoj četnici oslobađaju Beograd 1944.od Nemaca. Kakvi su nam istoričari tako nam i deca uče istoriju a tako se ta deca i ponašaju kad odrastu. Zato su nas 1999.kao piloti NATO bombardovali i piloti koji su rođeni u Srbiji od majke i oca iz srbske krvi i čije su familije i tada živele u Srbiji…..

  2. Bez petokrake može, Užice su oslobodili radnici, studenti, vojnici Kraljevine Jugoslavije, običan narod. Petokraka je došla tek 1944. godine i ništa dobro nije donela Srbiji. Ostavite filmove i falš stripove. Sve najbolje.

  3. @Sveto, pa zar nisu četnici oslobodili beograd? @Užičanin, koliko ima istine u tome što ste napisali i u "činjenicama" iznetim na izložbi, toliko vam porodice bile zdrave, a koliko je laži, da moja porodica ima zdravlja. Pošteno?

  4. A u kojoj ulozi su tu četnici, pošto osim uništenja Užičke republike oni ništa drugo nisu tu radili. Dodatno, reči republika i četnici ne idu zajedno u rečenici. Smrt fašizmu!

  5. General Franko, Tuđman, Dodik, Papić… Neka se spremi Kragujevac – red je da i ljotićevac Marisav Petrović dobije mesto pored Profesora koji i dalje drži čas!

  6. pazi ga kragujevcanin totalno se pogubio.da su se cetnici pitali rata sa nemackom apsolutno ne bi ni bilo,jer nije bilo nikakvog razloga ratovati sa najmocnijom zemljom evrope koja je u to vreme izmedju dva svetska rata imala neverovatno blakonaklon i prijateljski stav prema srbiji,a u ekonomskom smislu smo bili izuzetno upuceni jedni na druge i slobodno mozemo reci da je tada srbija dostigla ekonomski maksimum u svojoj istoriji.kako onda tako i danas nemacka je zemlja koja najvise investira u srbiju više nego sve nase bratske zemlje zajedno rusija,kina,engleska,da ne nabrajam ove nesrecne nesvrstane…onda dodje rat englezi i rusi ubace svog plaćenog ubicu broza i čovek isprovocira hitlera koji nas bombarduje.dodju u kragujevac i lepo kazu ne ubijate nemacke vojnike streljacemo civile.ali komunistima je to upravo odgovaralo da sto vise srba izgine,ubiju nekoliko nemackih vojnika i besz u sumu,a onda gledaju iz prikrajka i smeju se glupostima srpskim…to su vam cinjenice a ostalo sto su crveni pisali je obicna laz…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.