Pregledano sto hiljada građana 1Foto: domzdravljasd.rs

U dosadašnjim akcijama besplatnih pregleda koje organizuje Ministrastvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti, kroz lekarske ordinacije prošlo skoro 100 hiljada građana, saopštilo je ministarstvo.

I petog dana akcije besplatnih preventivnih pregleda zabeležen je izuzetno veliki odziv građana. Do 16 časova, u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije, ukupno 21. 023 građana obavilo je preventivni pregled. Od tog broja, njih 5461 pregledano je u Beogradu.

Veliko interesovanje građana potvrđuje podatak da je u pet dana akcije pregledano blizu 100.000 građana Srbije.

regedima je kod više hiljada građana prevenirano ozbiljno oboljenje, što je najznačajniji rezultat ove akcije.

Danas je zabeleženo značajno interesovanje za mamografske i ginekološke preglede, usled čega su svim zainteresovanim građankama pregledi ove vrste zakazivani i za naredne dane.

Ministarstvo zdravlja će u skladu sa iskazanim ogromnim interesovanjem građana za besplatnim pregledima nastaviti da svakog meseca organizuje iste, a poseban akcenat će biti dat prevenciji kancerogenih oboljenja, u skladu sa kampanjom „Rak je izlečiv“ koju Ministarstvo zdravlja realizuje u saradnji sa RTS.

Ministarstvo zdravlja, uz zahvalnost građanima na podršci akciji, posebnu zahvalnost iskazuje svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu i posvećenosti, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.