U selu Grabovica kod Despotovca, u nedelju uveče dogodila se prava drama. Slava Mitić(43) iz Stenjevca kod Despotovca, došao je u kuću Joksimovića u Grabovicu oko 13 časova sa pištoljem i pod pretnjom smrću držao kao taoce Slavišu, njegovu suprugu Suzanu, njihovog sina Senada i maloletnu Sonju Joksimović, sve do 19 časova, kada je intervenisala specijalna jedinica policije, usmrtivši hicem iz snajpera napadača.

Mitić se, kako rođaci i komšije Joksimovića kažu, zabavljao sa ćerkom Slaviše i Suzane, Sanelom Joksimović(19), koja je radila u susednom selu Petrovac, u kafiću. Neraščišćene odnose između njega i Sanele, Mitićje naumio da reši oružjem. On je došao oko 13 časova u kuću Joksimovića da potraži Sanelu, koja je tada bila u Petrovcu. U kući je zatekao Suzanu, Senada i Sonju. Mitićim je pretio pištoljem i rekao da će ih sve pobiti ako ne dovedu Sanelu. Kada su mu oni rekli da Sanelin otac nije tu, veću Orašju, on je svojim kolima otišao po Slavišu .

Taj trenutak je Suzana iskoristila i pozvala policiju, koja je stigla u 14 časova, a zatim se sa ćerkom Sonjom sakrila na tavan. Mitićje doveo kući Slavišu, tražeći od njega da pozove i dovede Sanelu i rekao je da on hoće da ubije nju i sebe. Policija je stigla i pregovarala sa napasnikom, ali ti pregovori nisu urodili plodom. Policija je iz Petrovca dovela je Sanelu i držala je u kolima pored kuće, u nadi da će Mitićpopustiti. On je međutim sve vreme stajao na vratima sa uperenim pištoljem i tako držao porodicu, ali i policiju na nišanu. Rekao im je da se ne približavaju bliže od traktora, koji je bio petnaestak metara od kuće. Tada je policija odlučila da u pomoćpozove specijalnu jedinicu, čiji su specijalisti za ovakve slučajeve pregovarali sa Mitićem, ali bez uspeha. Oko 19 časova uveče Mitićje dao rok od pet minuta da dovedu Sanelu, ili će ih sve pobiti. Policija je procenila da je momenat kritičan i snajperista policije je jednim hicem usmrtio Slavu Mitića. 

Oglušio se o molbe talaca i policije

Mitić je od ranije bio poznat policiji zbog svog bahatog i siledžijskog ponašanja. „Pre pet meseci on je u Despotovcu Saneli pretio nožem, pa je porodica podnela krivičnu prijavu“, kaže Sanelina baba Jovanka. Milorad Nešić, komšija, priča o događaju:“Oko dva sata je došla policija, mislio sam da je Senad napravio neki prekršaj, ali kasnije sam video da je taj čovek došao i postrojio ih, uperio pištolj Slaviši u čelo i tako je bilo sve do kraja. Policija je bila kod garaže i molila ga da se preda, ali on je rekao „Ne prilazite bliže, jer odmah pucam. Pobiću ih sve. I šta čekate tu više, evo mrak je već“, navodi Mitićeve reči prvi komšija Dragoslav Radisavljević, čija je kuća pedesetak metara od Joksimovićeve i koji je iz svog dvorišta posmatrao dramu. „Sigurno bi ih sve pobio da policija nije reagovala. Morali su da pucaju, da bi spasli njihove živote“ kaže komšija Dragoslav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari