"Grade novi stadion, a naša deca nastavu prate u jaknama": Muke đaka i roditelja leskovačke škole "11. oktobar" 1ŠOSO "11. oktobar" u Leskovcu, Foto: Milica Ivanović

„Škola za osnovno i srednje obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju „11.oktobar“ u Leskovcu ima odličan nastavni kadar, čista je, ima uređeno dvorište, ali ono što je najveći problem jeste dotrajala stolarija kroz koju duva promaja i zbog čega učenici prate nastavu u jaknama“, priča za portal JuGmedia Stanislava Stevanović, majka učenika koja kaže da će roditelji tražiti razgovor sa čelnicima Leskovca.

Ona je predsednik Saveta roditelja u toj školi, a još tvrdi i da „prozori i vrata na ovoj školi nisu zamenjeni od 1982.godine, i da deca i roditelji zimu čekaju sa strepnjom“.

„Naša škola se greje na struju, nije se štedelo prošlih godina, ali džaba kada toplota ode kroz prozore i vrata koji nisu zamenjeni od 1982. godine. Naša strepnja je još veća za ovu i narednu zimu jer se najavljuju restrikicije struje“, priča Stevanović.

Kaže da su roditelji više puta o tome razgovarali sa direktorom škole, da je o tome bilo reči i na nedavnoj Skupštini grada, ali da sam direktor ne može da se izbori sa tim problemom.

„Mi smo izuzetno zadovoljni nastavnim kadrom, ali ovo je tuga tokom zime. Gledamo da se prekoputa gradi fudbalski stadion sa grejanjem, a naša deca prate nastavu u jaknama. Mi smo skromni, tražimo samo da nam zamene stolariju. Zato se spremamo da odemo do sedišta grada, da vidimo može li taj problem da se reši. Jer, u svim školama su zamenjeni prozori i vrata, samo kod nas ne. U nekima su se dva puta radile fasade, a mi na to ne smemo ni da pomislimo“, žali se Stevanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari