Prekršajni nalog dekanu niškog Pravnog fakulteta jer je tokom protesta blokirao saobraćaj 1Foto: Vesna Torović

Policijska uprava Niš podnela je prekršajni nalog protiv dekana niškog Pravnog fakulteta Gorana Obradovića zbog ometanja saobraćaja na ekološkom protestu 11. decembra u ovom gradu.

„Idemo na sud. Očekujem da se dokaže. Da vidimo koje validne dokaze imaju, koja su dokazna sredstva upotrebili“, rekao je Obradović za televiziju N1.

On je najavio da će obavestiti Prekršajni sud da neće da plati polovinu kazne u ostavljenom roku i da hoće da se protiv njega vodi prekršajni postupak, jer želi da vidi na osnovu kojeg dokaza je utvrđeno da se on tog dana kretao kolovozom i ometao saobraćaj.

Prema nezvaničnim informacijama, prekršajni nalog je na kućnu adresu stigao i jednoj prodekanki.

Pripadnici redovne i saobraćajne policije nisu obezbeđivali ekološke proteste u Nišu, koji su se održali 4. i 11. decembra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je 11. decembra boravio u Nišu, kazao je da policija to ne čini jer ovi skupovi u Nišu i Srbiji nisu prijavljeni, te predstavljaju “protivpravnu, kriminalnu i ilegalnu aktivnost”.

Nakon protesta 11. decembra policajaci u civilu su zaustavljali učesnike, legitimisali ih, snimali lične karte mobilnim telefonom i privodili u sedište PU.

Oni su pisali prekršajne naloge u kojima su kao dokaz navodili “video snimak”.

Većem broju građana, među kojima i nekim opozicionim aktivistima, prekršajni nalozi su stizali kasnije, na kućne adrese, a kao dokaz da je prekršaj učinjen navedena je “službena beleška”.

Policijska uprava Niš nije odgovorila na pitanja medija koju su tehnologiju koristili za prepoznavanje učesnika ekoloških protesta 4. i 11. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari