Prelević: Država je nemoćna jer atentat na Vučića i ne postoji 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Premijerka Ana Brnabić izjavila je jutros da još „nije otklonjena bezbednosna pretnja po život predsednika Aleksandra Vučića“, te da su svi oni za koje Evropol ima dokaze da su umešani u planiranje atentata na Vučića van dometa naših bezbednosnih službi.

„Mi ne možemo da dođemo do njih. Tu je dvoje crnogorskih državljana. Neki su državljani Evropske unije i država van nje“, rekla je Brnabić za RTS.

Međutim, advokat i bivši koministar policije Božo Prelević kaže za Danas da su to „najobičnije gluposti“, da postoji međunarodna saradnja i „da je pretnja atentatom stvarna, naše bezbednosne službe bi sarađivale sa službama država odakle su navodni atentatori“.

– Sve to nije vredno komentara. To su najobičnije gluposti. Kao što Krivokapića u Crnoj Gori ruši Vučić, tako imate saradnju i sa druge strane. Oni navodno imaju neka saznanja o planiranom ubistvu koja koriste na političkom terenu. Neka pokažu taj dokument Evropola. Njega je Crna Gora napisala da bi naprednjacima omogućila novu aferu. Oni moraju da izmisle Evropol jer im niko ništa ne veruje – smatra Prelević.

Naš sagovornik dodaje da Evropol funkcioniše tako što neka zemlja da saznanja, a oni to proslede.

– Zato se oni pozivaju na Evropol, jer Vulinu niko ne veruje. Ovako navodni atentat dobija na težini i značaju. Mi državu nemamo. Ona je sahranjena, sahranjen je parlament. Parlament Severne Koreje izgleda bolje od srpskog. Naša vlast je nerespektabilna za bilo koju tvrdnju i cela Evropa nam se smeje. I sad mi treba da razmišljamo koliko je tačna njihova nova šala – navodi Prelević.

On ponavlja da ukoliko je atentatat stvarno planiran i još se zna ko su atentatori i gde se nalaze, postoji međunarodna saradnja i naša država bi se obratila zemljama u kojima su ljudi koji planiraju ubistvo predsednika, i tražila da se uhapse.

– Naša država je nemoćna, kako kaže premijerka, samo zato što taj atentat i ne postoji – zaključuje Božo Prelević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari