Preliminarni rezultati završnog ispita dostupni na portalu dan ranije 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/DR)

Ministarstvo prosvete obavestilo je učenike osmog razreda i njihove roditelje da su preliminarni rezultati završnog ispita objavljeni danas, u 11 časova, na portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs ) što je, kako navode, skoro dan ranije nego što je to predviđeno kalendarom upisa.

„Ranija objava rezultata završnog ispita ostvarena je zahvaljujući unapređenju informacionog sistema i procesa za realizaciju završnog ispita na kome su radili Ministarstvo prosvete, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Fakultet organizacionih nauka. Rezultati objavljeni dan ranije pružaju dodatno vreme deci da zajedno sa svojim roditeljima sagledaju rezultate testova i pripreme eventualne prigovore“, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Kako dodaju, unapređenje koje je implementirano od ove godine odnosilo se na uspostavljanje 33 centra za skeniranje testova, što je omogućilo veću efikasnost i objektivnost ovog dela procesa. Takođe, unapređivanjem celokupne efikasnosti procesa, u odnosu na prethodne godine kada se raspodela po školama odigrala 13. jula, ove godine će to biti čak deset dana ranije, 3. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari