Premijerova netolerantnost i samozaljubljenost 1Foto: Miroslav Dragojević

Izložba pres-službe SNS-a „Necenzurisane laži“, na kojoj se našao i intervju sa mnom u listu Danas, a koju je lično posetio i sam premijer, jasno pokazuje nekoliko osobina ove vlasti, pre svega premijera Vučića, koje ga svakako ne kvalifikuju da nas vodi bilo gde, a kamoli u bolju budućnost.

Netolerantnost da prihvatiti kritiku, samozaljubljenost i opsednutost sobom, korišćenje laži kao istine i konačno nevaspitanost, jer je umesto da kao autor izložbe u funkciji domaćina sačeka posetioce na njenom otvaranju, u njen obilazak, opet praćen medijima, došao tek nedelju dana kasnije. Uz premijera nedostojnog da predvodi građane ova izložba je pokazala da ni njegovi saradnici nemaju ništa bolje kvalifikacije. Da je poređenje jedne angažovane izložbe sa konceptualnom umetnošću, od strane jedne od najbližih premijerovih saradnika(ca), ništa drugo do neopravdani nonsens ili blaže rečeno nepoznavanje umetničkih pravaca jasno je i onima koji još uvek nemaju pravo glasa, a koje tek ni premijer, ni njegovi izabranici, za koje se još uvek nije odlučio, nemaju prava bilo gde da vode. Pa, ni na izložbu – navodi Marina Fratucan.

 

Marko Vidojković

pisac

Staljinistički obračun sa kritičkom javnošću

 

Na “izložbi” nisam bio, niti imam nameru, jer je smatram za staljinistički obračun sa kritičkom javnošću, koji treba u najmanju ruku najoštrije osuditi, a moglo bi se izložbi i doprineti prosipanjem kofe… po patosu galerije koja je velikodušno ustupila svoj izložbeni prostor onima koji bi da iscrtavaju mete na čelima onih koji ih kritikuju. Iako se svako od nas koji smo se našli među “eksponatima” u jednom trenutku dobro zezao na račun ove monstruoznosti, ne smemo nikada da zaboravimo šta je njena glavna zamisao, a to je obračun vlasti sa javnom kritikom. Biti deo te budalaštine, nama, njenim eksponatima, jest velika čast, ali ujedno predstavlja i obavezu da nastavimo da kritikujemo još oštrije i još glasnije svaku nedemokratsku vlast.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari