Preminula novinarka Gordana Petrović 1Gordana Petrović, print skrin RTS

„Naša koleginica, urednica i novinarka RTS-a Gordana Petrović, preminula je u 63. godini, nakon kraće bolesti. Iza sebe je ostavila sina Stefana i unuku Senu. Mesto i vreme poslednjeg ispraćaja biće naknadno objavljeni“, saopštio je RTS, prenosi UNS.

Gordana Petrović rođena je 1960. godine u Beogradu. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, ali je novinarstvo bio njen profesionalni život, a televizija druga kuća.

Novinarsku karijeru započela je 1983. u Televiziji Beograd. Zbog neslaganja sa uređivačkom politikom teških devedesetih godina, poslata je na prinudni odmor. U RTS se vratila 2000. godine.

Bila je zamenica glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa RTS-a, urednik političke rubrike, urednik Dnevnika. Potpisala je nebrojeno izveštaja, mnoge specijalne emisije, pratila je rad Tužilaštva za ratne zločine.

Široj javnosti postala je poznata praćenjem značajnih suđenja, među kojima je i postupak za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Poslednje dve decenije radila je kao urednik emisije „Ovo je Srbija“ i zamenica odgovornog urednika, te redakcije. Kolege će je pamtiti kao odličnu urednicu, sjajnu koleginicu i iskrenog prijatelja.

„Bila je podrška kada je podrška bila potrebna, bodrila nas je na svim našim putevima i hrabrila kada nam je bilo potrebno više smelosti. Umela je i da se raduje i da se nasmeje sa nama, i dobro je što smo imali takvih trenutaka. I znam da će ovoj velikoj, dopisničkoj redakciji, koja je poput porodice, zaista nedostajati“, kaže novinarka Dopisništva RTS-a u Užicu Jelena Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari