Preminule dve starije Kikinđanke od posledica infekcije kovidom-19 1Foto: Kikindske

I dalje raste broj zaraženih korona virusom, kao i broj kovid-pacijenata u kikindskoj Opštoj bolnici, a u protekla 24 sata preminule su dve starije Kikinđanke od posledica infekcije, ali su imale druga teške bolesti.

Po poslednjim podacima kikindskog Zavoda za javno zdravlje, u Severnobanatskom okrugu je registrovano skoro 1.700 obolelih od kovida-19, a naviše u Kikindi – preko 1.000.

U Čoki, po jučerašnjim informacijama, ima 131 aktivni slučaj oboljenja, u Novom Kneževcu 127, u Senti 124, u Adi 112 i u Kanjiži 78.

Regionalna bolnica u Kikindi trenutno ima 37 kovid-pacijenata – 33 odrasla, svi na Infektivnom odeljenju i većina na kiseoničkoj potpori, i četvoro dece sa obostranom upalom pluća na Pedijatrijskom odeljenju.

– U poslednja 24 sata imali smo dva smrtna slučaja i u oba u pitanju su naše starije sugrađanke, koje su imale druge teške bolesti i kovid-19 je već nepovoljnu zdravstvenu sliku učinio neizlečivom – kaže za naš portal pomoćnik direktora Opšte Bolnice, dr Vladimir Prunić.

Preminule dve starije Kikinđanke od posledica infekcije kovidom-19 2
Kikindske

Iako je od početka januara epidemijska situacija bila iz dan u dan sve gora, vakcinacija nije dobila na ubrzanju i kako govore podaci Zavoda za javno zdravlje, tek nekoliko građana dnevno dođe do Vakcinalnog punkta u Domu penzionera da primi prvu dozu vakcine.

Broj revakcinisan podiže se polako već duže vreme od 50. do 51. postotka ukupne populacije u Kikindi i devet okolnih sela, i ekipa Doma zdravlja poslednjih nedelja opslužuje uglavnom građane koji dolaze da prime treću, buster dozu vakcine.

No, u poređenju sa drugim sredinama u Srbiji, kikindska je u samom vrhu po odazivu na imunizaciju i računa se da je dve trećine punoletnih Kikinđanki i Kikinđana primilo dve doze vakcine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari