Preminuo novinar i publicista Đorđe Vukmirović 1Foto: UNS/Privatna arhiva

Dugogodišnji novinar i publicista Đorđe Vukmirović iznenada preminuo je 15. marta, saopštilo je danas Društvo novinara Vojvodine (DNV), čiji je bio član.

Komemoracija povodom smrti Vukmirovića biće održana 18. marta u 10 sati u Kulturnoj stanici „Eđšeg“ u Novom Sadu, a sahrana je u 15 časova na novosadskom Gradskom (novom) groblju, saopštilo je DNV.

Vukmirović je radni vek proveo kao novinar, počev od 1982. godine, kada je prve tekstove objavio u lokalnom „Glasu komune“ iz Apatina.

Bio je saradnik novosadskog „Dnevnika“ iz Sombora početkom 90-ih, a potom i stalni dopisnik, dok je po prelasku u Novi Sad do 2000. godine bio šef dopisništva za Vojvodinu.

Bio je i zamenik glavnog i odgovornog urednika „Dnevnika“, a 2001. postao je glavni i odgovorni urednik TV „Most“ u Novom Sadu. Istovremeno je obavljao i dužnost šefa dopisništva Tanjuga za Vojvodinu.

Od 2003. do 2008. bio je šef dopisništva Jugoslovenskog sportskog lista „Sport“ u Novom Sadu.

Bio je član Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine od 2006. do 2008, a do 2011. godine bio je šef dopisništva „Večernjih novosti“ iz Novog Sada.

Za pomoćnika pokrajinskog sekretara za javno informisanje, medije i analitiku postavljen je 2016.

Do odlaska u penziju 2021. godine redovno je objavljivao svoje feljtone.

Društvo novinara Vojvodine dodelilo mu je 2021. nagradu „Zlatno pero“ kao svoje najveće priznanje za dugogodišnji predani rad i doprinos novinarstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari