Preminuo prvi urednik Danasa Grujica Spasović

Jutros u Beogradu...

Ostavite komentar


  1. Iskreno saučešće.Citala sa Našu borbu,i Danas od prvog broja.Danas ne bi bio ovakav,da nije bilo Grujice Spasovica.

  2. Vrhunski profesionalac i dobar čovjek. Ponosan na druženje porodici našeg Grujice i redakciji Danas-a iskreno saučešće.

  3. Odlaze polako legende slobodoumnog novinarstva.
    Saučešće porodici, redakciji i čitaocima Danasa.

  4. Bio je jedan od najboljih urednika u srpskom novinarstvu, nepokolebljivo odan svetim pravilima profesije i svojim saradnicima, spreman da trpi i na sebe primi udarce diktatorskog režima Miloševića. Naše prijateljstvo začeto u Dugi, a iskovano u Danasu od njegovih prvih brojeva, ostalo je čvrsto, odano i neukaljano do poslednjeg časa. Uprkos svim terminološkim novotarijama vremena koje nas je zadesilo, ostao je veran antifašizmu i nacionalnoj toleranciji, pa je tako mnoge žustre rasprave umeo da završi pokličem: Smrt fašizmu!
    Dragi moj Grujo, laka ti zemlja, nisi zaludu živeo!

  5. Daleko od Beograda, daleko od Srbije saznah da necu vise biti u mogucnosti da komuniciram sa prijateljom Grujicom Spasovicm. Covjekom koji mi je, kao jedan od rijetkih, bio naklonjen po mom dolasku 1992. godine u Beograd. Tada je pocela borba za slobodno i nezavisno novinarastvo u kojoj je njegova uloga i doprinos, kao glavnog urednika lista Danas, bila neprocjenjiva. Kada je izabran
    za ambasadora u BiH posjetio sam ga da mu cestitam kao rodjeni Sarajlija. Ljudi u Sarajevu su ga volili i rado mu prilazili da razgovaraju sa njim.
    Nasa posljednja komunikacija je bila preko Vibera prije odprilike mjesec dana. I onda je je vise nije bilo.
    Ovim putem, jer ne mogu drugacije, upucujem najiskrenije saucesce porodici. Uspomena na Grujicu nece izblijediti. Vjerujem da ce list Danas naci nacin obiljezavanja rada i doprinosa Grujice Spasovica demokratskim procesima u Srbiji. Neka mu je laka zemlja.
    Branimir Inic

    1. Saucesce porodici i redakciji Danasa. Veceras sam zamolio Sonju Biserko da provjeri zato mi se Gruju ne javlja. Iznenadila me je porukom da je jucer umro. Veliki covjek i jos veci novinarski profesionalac. Nedostajace

  6. Miroslav Mladenovic
    @MiroslavMiracyu
    ·
    3 ч
    Dragom prijatelju, istinskom uredniku nezavisnog samostalnog lista „danas“ neka je slava! Bio je istinski novinar sa moralom i čovek, koji je mnogo pomogao meni i mojoj porodici u 20 veku kada sam bio proganjan kao disident u bivšoj SFRJ-e. Još jednom mirno počivaj.

  7. Iskreno saučešće porodici i redakciji, on je pravi heroj odbrane pisane reči, hvala za sve Grujice – tvojim stopama neka produže mladi. Amen !

  8. Poslednji pozdrav mom uredniku iz Omladinskih, NON-a, Borbe, Naše Borbe i Danasa.
    Hvalati za razumevanje koje si imao prema meni za sve ove godine. Saučešće našj gospodji Miri. Sada sa Duletom smišljajte nove projekte, dragi Grujo.

    Vojkan Ristić

  9. Moj Grujo, veciti smekercino. Nikad nisi dozoljavao da Ti persiramo pa necu ni sad. Ljudino, laka Ti zemlja bila

  10. R.I.P.
    Dobri naš GOSPODINE Grujice !!!
    PS.
    Zar čak ni novinarčine u Danasu NE ZNAJU da NE POSTOJI NOVINA kao jednina, nego novine Danas ???????!!!!!!!!!!
    Ako nvrju, nek’ pitaju lektora, valjda imaju nekog’ !!!!!
    Svako dobro, srdačan pozdrav !!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.