Preporuka roditeljima da osnovci u Srbiji do četvrtog razreda što više idu školu

Ostavite komentar


  1. Ministre, da li si ti cuo da mnoge skole I do sada nastavu imaju I pre I posle podne. Ucionice su klasicno za po 25-28 ucenika. Znaci da razrede treba podeliti na dva razreda zbog razmaka. Skracenje nastave na 30 minuta moze smanjiti opterecenost za 30 procenata, ali ce zato uciteljice imati duple obaveze u podeljenom razredu. Drugo, forsiranje pohadjanja mladje dece je opravdano ako uzmemo u obzir da deca lakse podnose obolevanje usled virusa. Ali, deca odlaze I kuci, tu su roditelji, a I bake I deke. A tada, kada se desi neko ubrzavanje sirenja zaraze, sve cemo gasiti kao I do sada. Moram pomenuti I ovaj prosli vasar u Jagodini I da se prate rezultati za do desetak dana. I vratite statistiku obolelih I preminulih po opstinama. Korisnije je znati gde je problematicno nego kriti od ljudi koji se, ne znajuci, ponasaju nonsalantnije.

    1. Mućni malo glavom,Vasilj ! Korona postoji samo na televizorima.Ovo je globalni trik,videćemo uskoro koje su krajnje namere ovih što nam serviraju ovo.

  2. Ministre dali znaš da neke škole još nemaju pijeću vodu u XXI vek a kamoli standard koji ste naveli

  3. Nečije dete zarazi moje dete.. Mene zarazi moje dete. Ja zarazim roditelje. Koliko mrtvih nije problem, a koliko je „oko za oko, zub za zub“?

  4. Kakva god da je epidemiološka situacija, deca (pogotovo niži razredi) treba da pohađaju nastavu u školama. Nismo jedina država koja će tako da postupa, u nekim zemljama Zapadne Evrope školska godina je uveliko počela i deca idu u školu. Ukoliko je zabrinutost za bake i deke visoka, treba izbegavati susrete sa njima. Deca definitivno treba da budu u kontaktu sa vršnjacima i učiteljem ili nastavnikom, bez daljeg.

    1. Apsolutno. Moja deca jedva čekaju. Nikakvog smisla nema sedenje kod kuće. U Sloveniji, Luksemburgu, Francuskoj, Švajcarskoj deca su išla u školu još u maju i junu. Ovi modeli nastave su otud i preuzeti. Ne možemo žrtvovati budućnost miliona dece zbog eventualnog oboljevanja nečijeg dede. Uostalom, deca se već odavno mešaju, druže, treniraju. Škola je najbezbednije mesto. Tinejdžeri bi „gluvarili“ kojekude kao što o sada rade i ko zna kakvom stranputicom pošli ako ne bude škole. Idemo u školu, svi, svi, svi!

      1. Kad ste toliko željni škole ustupam vam svoje radno mesto, pa se do mile volje družite sa decom.Osim minimalne plate gratis dobijate Koronu.

  5. Krajnje je vreme da se iz nižih razreda izbace ubačeni predmeti, gradjanskog odnosno veronauke i drugog izbornog predmeta. Bolje nego da se skraćuju preko potrebna matematika i srpski.
    Krajnje je vreme da se preispita odluka da na nivou zemlje imamo za jedan razred različite pakete udžbenika koje da sobom nose i različite oblasti koje se uče kao i različit raspored oblasti u toku školske godine.
    Krajnje je vreme da ne pravimo formu od školstva već suštinu.
    Krajnje je vreme za odluke: jasne, precizno osmišljene sa odgovornošću lica koje ih donese.

    1. A da vidite tek 5 pdf dokumenata, u jednom mail-u, o organizaciji nastave. I nista konkretno. Sve se svodi na „radite kako znate, mi smo vam poslali neke mogucnosti, a naravno da cete vi biti krivi ako nesto podje po zlu i da cemo mi preuzeti zasluge za sve sto valja“.

  6. Da li je škola jedino mesto gde se dete može inficirati virusom ? Proveriti gde i sa kim nam deca provode vreme !

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.