Na jučerašnjoj konferenciji za novinare inicijativni odbor nekoliko pirotskih vanparlamentarnih opozicionih stranaka ponovio je svoj stav da će insistirati na raspisivanju referenduma na kome bi se građani izjasnili o konačnoj varijanti autoputa koji treba da prođe kroz pirotsku opštinu, pošto je nedavno ministar Oliver Dulić u Pirotu izjavio da je „dolinska varijanta“ konačna.

– Od odbornika SO Pirot tražimo da na sednici koja se održava sutra donesu odluku o raspisivanju referenduma. Ukoliko Skupština ne donese takvu odluku, mi ćemo prikupljanjem potpisa građana ipak izdejstvovati referendum. Želimo da građani kažu šta misle o tome, jer se SO Pirot pre šest godina izjasnila za brdsku varijantu autoputa, rekao je nezavisni odbornik u SO Pirot Dušan Mitić.

Inicijativu za raspisivanje referenduma podržali su pirotski odbori SNS-a, DSS-a, LDP-a, Pokreta socijalista, Nove Srbije, JS-a , PSS-a i Zelene stranke.

– Pozivamo odbornike da zastupaju interese građana i da podrže našu inicijativu o raspisivanju referenduma, rekao je poverenik SNS-a za Pirot Igor Veljković.

Zoran Stančev iz LDP-a kaže da nije ispunjeno obećanje da će građanima opštine biti prezentovane obe varijante.

– To govori o neozbiljnosti onih koji su na vlasti u Pirotu, rekao je Stančev i apelovao na odbornike da ipak donesu odluku o referendumu.

Predsednik OO DSS-a Milivoje Matejić založio se da se poštuje zakon, a Dragan Todorović iz Partije socijalista naglasio je da od vlasti traže da se poštuje volja građana.

Predsednik SO Pirot Milan Popović prethodno je izjavio da čak i da donesu bilo kakvu odluku na sednici SO, ona nije validna, niti obavezujuća za Vladu Srbije.

Pisali i Tadiću

– Uputili smo pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću, od koga tražimo da zaustavi sve aktivnosti oko dolinske varijante autoputa i trošenje narodnih para dok se o tome ne izjasne građani pirotske opštine, rekao je, između ostalog, nezavisni odbornik Dušan Mitić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari