Pretnje bombama došle iz više zemalja 1foto Miroslav Dragojević Danas

Pored Tužilaštva za organizovani kriminal, u istragu o podmetnutim bombama u osnovnim i srednjim školama u Beogradu, uključilo se i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Kako saznajemo, VTK analizira do sada prikupljene podatke, i nadaju se da će uskoro imati „nešto konkretnije da saopšte javnosti“.

– Stvar je kompleksna i ide van granica zemlje. Ne možemo da ocenimo koje vreme je u pitanju. Pažljivo analiziramo do sada prikupljene podatke. Nadamo se da ćemo uskoro imati nešto konkretnije da saopštimo javnosti, poručuju za Danas iz izvora bliskih VTK, dodajući da pažnja nije usmerena ka jednoj „već više zemalja“.

Podsetimo, informacije koje su danas kružile u medijima navodile su da su mejlovi sa dojavama o bombama poslati sa ruskog tehnološkog giganta poznatijeg kao „ruski Gugl“, ali informacije do kojih smo došli ukazuju da su pretnje došle sa adresa više inostranih država.

U 21 osnovnoj školi je, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama.

Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola.

Dojave o bombama na beogradskim mostovima, kao i Narodnom muzeju stigle su danas, potrvđeno je Euronews-u u MUP-u. Beta je ranije javila da je i na adresu TC Stadion u Beogradu stigla dojava o podmetnutoj bombi, gde je za danas zakazana utakmica fudbalera Voždovca i Partizana u Super ligi Srbije. Dojavu o bombi dobilo je u Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari