Dojave o bombama i u popodnevnoj smeni: Upozoravajući mejl stigao na adresu 21 škole 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U 21 osnovnoj školi je, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama.

Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola, piše Blic.

Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni u većini škola, a časovi će se odvijati onlajn.

U 97 osnovnih škola i nekoliko srednjih škola u Beogradu jutros su stigle dojave o postavljenim bombama, zbog čega je u mnogima od njih otkazana nastava.

Do 14 časova policija je pregledala 60 osnovnih i 13 srednjih škola u Beogradu, od ukupno 97, koje su jutros dobile i-mejl sa dojavom o podmetnutim bombama i utvrđeno je da je reč o lažnom uznemiravanju, izjavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, preneo je Beoinfo.

„U tim školama đaci su se ili vratili na prepodnevnu nastavu ili danas održavaju onlajn u poslepodnevnim časovima, a u toku je provera ostalih“, rekao je Gak i istakao da nema opuštanja sve dok se poslednja škola ne pregleda.

Osim roditelja đaka, o dojavama su danas obavešteni i roditelji predškolaca koji pohađaju pripremni predškolski program u nekim od ovih škola.

„U predškolskim ustanovama nije bilo ovakvih dojava, reč je samo o vrtićima u okviru škola“, rekao je Gak.

Iz Ministarstva prosvete rekli su za Danas da ne znaju koliko škola je do sada pregledano. U nekim školama još nisu poslali informacije roditeljima, u nekim najavljuju da će sutra preći na onlajn nastavu jer i dalje nije izvršen pregled.

Za neke škole onlajn nastava će biti novina jer su učenici od prvog do četvrtog razreda sve vreme tokom nepovoljne epidemiološke situacije radili u učionicama.

Iz MUP-a navode da će raditi neprekidno dok sve ne pregleda.

Nekim roditeljima prosleđena je poruka od učitelja i razrednih starešina da će ih tek večeras obavestiti da li sutra ima redovne nastave, a takođe su dobili i obaveštenje za koje pretpostavljaju da je stiglo od Školske uprave.

U tom obaveštenju piše da “škola koja danas do kraja radnog vremena ne bude pregledana od strane kontradiverzione jedinice, sutra nastavu u prepodnevnoj smeni organizuje kao nastavu na daljinu. Ukoliko KD jedinica obavi pregled škole u prepodnevnim časovima, druga smena pohađa nastavu neposredno u školi.

Ukoliko KD jedinica ne pregleda školu, nastava i u drugoj smeni se organizuje online”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari