"Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu": Kako je glasio bizaran mejl koji su dobile beogradske škole 1Danas.rs

Dojave o postavljenim bombama u najmanje 97 beogradskih osnovnih, ali i nekoliko srednjih škola stigle su putem mejla prilično bizarnog sadržaja.

„NA TERITORIJI ŠKOLE POSTAVLJENA OGROMNA KOLIČINA EKSPLOZIVA. Čudan osećaj smirenosti, kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvek. Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osećaj da je sve oko sebe san ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih“, navedeno je u mejlu koji je stigao sa mejl adrese [email protected] u koji je redakcija Danasa imala uvid.

"Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu": Kako je glasio bizaran mejl koji su dobile beogradske škole 2
Danas.rs

Kako Danas saznaje, dojave o bombama u beogradskim osnovnim i srednjim školama najverovatnije će biti okarakterisane kao delo terorizma, zbog čega će za ovaj slučaj biti nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal.

„Razlika između dosadašnjih dojava i ovih od jutros su prvo u masovnosti, jer je ogroman broj škola dobio dojavu. Takođe, dosada su one stizale uglavnom telefonom, a ovaj put su poslate mejlom. Tužilaštvo za organizovani kriminal će se sigurno baviti ovim jer je to akt terorizma, a moguće je da bude uključeno i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, što ćemo znati u toku dana“, rečeno je Danasu u vrhu tužilaštva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari