Pretnje i uvrede komunista i Levijatana 1Foto: N1

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije saopštio je juče da su u ponedeljak, u večernjim satima, Pavle Bihali i Levijatan putem Instagram naloga uputili pretnje smrću članu sekretarijata SKOJ-a, Milošu Karaveziću, „kao i to da će mu pre toga prebiti noge i rebra“.

Sa druge strane, Bihali negira te navode za naš list, ističući da su komunisti ti koji su članovima Levijatana pretili smrću, te da nijedna pretnja nije stigla „niti će stići sa mog profila upućena tim nesrećnim osobama“. Ipak, SKOJ navodi da je njihov član pretnje prijavio MUP-u.

„Pored psovanja „majke komunističke“, Pavle Bihali, izazvan „Narodnim stražama“ koje čuvaju tokom dana spomenike narodnih heroja na Kalemegdanu u Beogradu, postavio je sliku druga Miloša Karavezića, na svoj Instagram profil i pozvao na njegov linč, jer je drug Karavezić dežurao ispred grobnica. Drug Miloš Karavezić je prijavio ovaj slučaj Ministarstvu unutrašnjih poslova, a Centralni komitet SKOJ-a će zahtevati od nadležnih organa da ovaj slučaj reše“, naveo je Sekretarijat SKOJ-a u svom saopštenju.

Pavle Bihali, sa druge strane, negira ove navode i ističe da on nikome ne preti.

– Ja mogu da im se samo izrugujem, ili eventualno uvredim, ali pretiti fizički inferiornim oblicima života nije nešto što je moj manir. Ja njih ne mrzim, nego prezirem jer zagovaraju ideologiju najvećih zlikovaca na planeti a onda vidite kakvim se objavama služe i kroz medije pokušavaju da spinuju. Oni su ti koji žele smrt nama, da nas vešaju i streljaju, naravno kada bi mogli to fizički da izvedu. Ni jedna pretnja nije stigla niti će stići sa mog profila upućena tim nesrećnim osobama – kaže Bihali.

Međutim, SKOJ je Pavlu Bihaliju „i drugim kukavicama“ poručio „da drže ruke dalje od druga Miloša Karavezića“ i da će njihov omladinski Savez, Nova komunistička partija Jugoslavije, Svetska federacija demokratske omladine (WFDY) i međunarodni komunistički pokret, štititi člana sekretarijata SKOJ-a.

„Naš omladinski Savez žali što spominje slavno ime Pavle Bihalija, osnivača izdavačke kuće „Nolit“, koji je zbog svog jevrejskog porekla i članstva u Komunističkoj partiji Jugoslavije uhvaćen, mučen i kasnije ubijen od strane Gestapoa. Ova dva imena ne bi trebalo mešati, a nažalost, njegov potomak koji je dobio ime po svom slavnom pretku predstavlja uvredu za njegovog slavnog pretka i familiju“, zaključili su u SKOJ-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari