Pretnje suspendovanom policajcu 1

Policijski sindikat Srbije (PSS) danas je javno zatražio pomoć i zaštitu za policajca Dalibora Karanovića iz Bačke Palanke, koji je suspendovan nakon pritužbe da je navodno neprimereno postupao prema sinu Zvezdana Jovanovića, osuđenog na 40 godina zatvora zbog ubistva Zorana Đinđića.

U saopštenju PSS objašnjava se da je, nakon suspenzije, Karanović počeo da prima pretnje preko društvenih mreža i sa nepoznatih brojeva telefona, a iako ih je prijavio policiji i tužilaštvu pre tri nedelje, apsolutno ništa nije učinjeno da se slučaj istraži ili da mu se garantuje bezbednost.

Karanović, koji je policajac zaslužan za 60 odsto zaplena narkotika na teritoriji Bačke Palanke i član je PSS, pretnje je dobijao sa profila Jovanovićevog sina Nemanje, koji su komentarisali i Jovanovićevi prijatelji, tvrdi sindikat.

Iako je 25. aprila, odmah po dobijanju pretnji, slučaj prijavio policiji i tužilaštvu, Karanović do danas nije pozvan da da izjavu, niti ga je iko bilo šta pitao u vezi sa tim.

Ni Jovanović nije pozvan da da izjavu, niti njegovi prijatelji koji su podržavali pretnje preko društvenih mreža. Slučaj za MUP i tužilaštvo kao da ne postoji, ukazuje PSS.

Kakva se poruka šalje srpskim policajcima. Ćutite i ne hapsite dilere droge, jer ukoliko to učinite možete postati meta, suspendovani ili otpušteni iz policije, zapitao je predsednik PSS Veljko Mijailović.

On je upozorio da je najgore od svega što ne samo da se više veruje dilerima droge nego policajcima, već i da ozbiljne pretnje Karanoviću nisu izazvale nikakvu reakciju MUP Srbije i tužilaštva, koji uopšte ne vode istragu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari