Mreža odbora za ljudska prava Kris zastupaće Nenada Milosavljevića iz Kuršumlije, koji tvrdi da su ga brutalno pretukla četvorica policajaca, rečeno je agenciji Beta u toj organizaciji. Milosavljević je agenciji Beta rekao da su njega i još trojicu mladića nedavno u kasnim večernjim satima zaustavila četvorica policajaca, koji su im tražili lične karte.

Mreža odbora za ljudska prava Kris zastupaće Nenada Milosavljevića iz Kuršumlije, koji tvrdi da su ga brutalno pretukla četvorica policajaca, rečeno je agenciji Beta u toj organizaciji. Milosavljević je agenciji Beta rekao da su njega i još trojicu mladića nedavno u kasnim večernjim satima zaustavila četvorica policajaca, koji su im tražili lične karte. Dodao je da su ga policajci, pošto kod sebe nije imao ličnu kartu, ubacili u policijsko vozilo i odvezli ga nekoliko kilometara van Kuršumlije i brutalno ga pretukli.
– Sva četvorica su me još u automobilu tukli, jer sam ih ubeđivao da mi je lična karta ostala u kolima. Jedan od njih je stavio kožne rukavice i tukao me po glavi – rekao je Milosavljević i dodao da su mu policajci oduzeli mobilni telefon i stavili lisice na ruke kada su stigli do stočne pijace u selu Mačkovac, a zatim ga izbacili iz automobila i oborili u blato gde su nastavili da ga tuku. „Kada su me ubacili u gepek automobila izgubio sam svest. Probudio sam se u bolnici“, rekao je Milosavljević.
Posle ukazane lekarske pomoći, Milosavljevića su policajci u polusvesnom stanju iz Hitne službe Doma zdravlja prebacili u policijsku stanicu u Kuršumliji, gde je u ranim jutarnjim satima pušten bez dokumenta o zadržavanju. Slučaj je prijavljen Odboru za ljudska prava i slobode u Kuršumliji i posle toga prosleđen Kancelariji mreže odbora za ljudska prava Kris u Nišu. Pravni zastupnik Krisa Milena Stojanović ocenila je da je taj slučaj drastično kršenje ljudskih prava, i dodala da je protiv istih policajaca podneta još najmanje jedna krivična prijava zbog sumnje da su maltretirali i tukli građane Kuršumlije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari