Prevarantski kol centri: Beograd raj za sajber kriminalce

Ostavite komentar


  1. Da sistem ima podršku nekoga iz vlasti govori činjenica da državni organi Srbije nisu ni prstom mrdnuli da nađu Noama Gananciju koji je radio po istom principu, a pride oštetio i državu na ime neplaćenih poreza i doprinosa, ljudima koji su radili ta njega ostao dužan i po nekoliko hiljada evra jer ih je terao da otvaraju svoje firme i tako rade za njega uz obećanje da će im davati novac za plaćanje poreza i doprinosa što se na kraju pokazalo kao laž, pa su ti ljudi, među njima i lično, na udaru poreske uprave. Tu je bila i izvesna Ljiljana, računovođa koja, takođe, nije interesantna za policiju i tužilaštvo. A što se tiče izjave Katarine Kojić da nije znala o čemu se radi, potpuna laž. Njena ideja je bila da se zaposlenima oduzimaju mobilni telefoni prilikom dolaska na posao da ne bi navodno špijunirali firmu. A to koliko je para ostala dužna ljudima, kao i to koliko je uz pomoć raznih tipova sumnjvog izgleda pretila ljudima koji su tražili zarađeno, neki drugi put.

    1. Svaka čast BIRNu na istrazi! U vreme kada banke daju malo preko 0% na oročen depozit a nekretnine nisu baš svima dostupne,logično je okretanje „investicionim fondovima“,koji to nekad i nisu. Zašto linija Izrael-Bugarska-Srbija ? Glavno pitanje je ipak,ko je u Srbiji štitio operaciju ovako velikih razmera. A o „spontanoj“ smrti u Sofiji da i ne govorim.

  2. A Vucic kao nista ne zna. Predsedavajuci saveta za nacionalnu bezbednost koji zna koje boje gaca danas nosi Djilas, ne zna nista o ovome. Kako da ne…

  3. „Investicioni fondovi“, zarada, uvećanje uloženog, abnormalne dobiti… Pre nego što bilo kome date novac setite se stare narodne:“ U tuđoj ruci uvećanu dobijete samo jednu stvar“. Ko je shvatio – shvatio je.

  4. Možda ništa, ali gospodja Kojić u prevari, gospodin Kojić šef AV AV kabineta???

  5. Oni rade ovakve stvari i sa hrvatima obeležavaju etničko čišćenje Srba iz Krajine i umesto protestne note ili još bolje proterivanja ambasadora vi im dajete ulicu Teodor Hercl u Zemunu. Napredno!

  6. Ovo je radjeno uz znanje drzavnog vrha 101%. Ovom momku sto je sve rekao policiji Austrije drzava Srbija treba da digne spomenik, da nazove ulicu po njemu a njegovoj udovici treba da obezbedji dozivotnu penziju, samo tako ce sutra neko mozda pozeleti da bude moralno dosledan. Umesto toga nasa drzava je mozda direktno umesana u njegovo ubistvo. Sa ovakvim tekstovima ljudi mozda konacno shvate gde zive. Hvala BIRNu

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.