Legendarni fudbaler Crvene Zvezde, svojevremeno najbolje levo krilo na svetu, sada predsednik ovog najpopularnijeg fudbalskog kluba u Srbiji, Dragan Džajić, u petak otvorio je klub navijača „Crvene Zvezde u Požarevcu, koji se nalazi u Ljubovijsku ulicu broj 1.

Popularni Džaja, kao i uvek kada dolazi u Požarevac, prvo je svratio kod svog poluvekovnog prijatelja, bivšeg sportskog direktora FK“Mladi radnik“ sada generalnog direktora prvoligaša „Smedereva“, Miodraga Rajkovića poznatijeg kao Mićko-Amerikanac i njegove majke Milinke, da ih pozdravi i pita kako su i šta rade.

Iako su ga u Svečanim salonima Gradskog zdanja nestrpljivo čekali čelnici grada Požarevca, a u Zvezdinom klubu verni navijači, popularni Džaja ni ovog puta nije zaobišao dom Rajkovića.

Džaju su ispred ulaza zgrade u kojoj stanuju dočekali Mićko i njegova vremešna majka koja ima 86 godina. Nakon pozdrava sa Mićkom Džaja se raširenih ruku uputio ka njegovoj majci, koja je grleći se sa njim, kroz suze izustila: „gde si sine moj. Ja pored mog Mićka imam još jednog sina, a to si ti dragi Džajo! Eto, ugodila sam male pre i kosu kod frizera, da te doterana dočekam, jer ne priliči da neuredna dočekam legendu kao što si ti. Na te njene reči Džaja je Milinku samo još jače zagrlio i još jednom poljubio, dok su tu scenu Mićko i ostali iz Džajine pratnje nemo posmatrali.

-Ja se sa Mićkom znam skoro 50 godina i od tada smo dobri prijatelji. Mićkova majka Milinka i njen pokojni suprug su se godinama družili sa mojim pokojnim roditeljima, kao što se mi i dan danas družimo. Kada god prolazim kroz ovaj kraj obavezno svratim kod njih-prozborio je kroz osmeh legendarni fudbaler Crvene Zvezde i stare Jugoslavije.

Sa osmehom na licu Mićko-Amerikanac radostan što ga je živa legenda našeg fudbala opet posetila potvrdio nam je skoro poluvekovno prijateljstvo sa njim.

-Znamo se od 1964 godine kada smo se preselili u Beograd. Stanovali smo tih godina kuća do kuće na Dedinju. Tu smo se kao porodice zbližili i nije bilo dana da se moja majka ne vidi na kafi sa Džajinom pokojnom majkom Vidosavom. Takođe, redovno su se družili i naši pokojni očevi Veselin i Krstivoje. To prijateljstvo traje i dan danas, što se u današnje vreme retko dešava. Sa Džajom sam uspostavio i poslovnu saradnju i dok sam bio sportski direktor u Mladom Radniku, on i Crvena Zvezda mnogo su nam pomogli u vidu pozajmice igrača i finansijske pomoći. Sada sarađujemo na relaciji FK“Crvena Zvezda“-FK“Smederevo“, gde ja obavljam funkciju generalnog direktora, u vidu pozajmice igrača. Jesenas su nam dali dva igrača i isto toliko da će nam u zimskom prelaznom roku-razdragano priča Miodrag Rajković, alijas Mićko-Amerikanac.

Nakon posete Rajkovićima Džajić sa svojim saradnicima uputio se u Gradsko zdanje gde su ga čekali funkcioneri lokalne samouprave i vođa navijača Crvene Zvezde u Požarevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari