Janko Tipsarević sastaće se danas sa Argentincem Davidom Nalbandijanom u trećem kolu prvog Mastersa u sezoni Indijan Velsu što će biti njihovo drugo odmeravanje snaga u dosadašnjim karijerama.

Za razliku od prethodnog duela, na Australijan openu 2007. godine koji je naš teniser predao u petom setu zbog povrede, Tipsarević je sada favorit kao 10. igrač ATP liste, ali ne treba smetnuti s uma da je Argentinac u jednom trenutku (2006. godine) bio i treći reket sveta. Drugom igraču naše zemlje ovo je već sada najbolji uspeh na turniru, a ukoliko prođe dalje sastaće se sa boljim iz duela koji će igrati Francuz Žo-Vilfred Conga i Radek Štepanek iz Češke. Do trećeg kola Tipsarević je došao pobedom nad Žilom Milerom iz Luksemburga sa 2:0 (6:4, 6:2). Duel je obeležio dobar prvi servis oba igrača, s tim da je deseti reket sveta imao odličnu realizaciju. Smirena igra donela mu je brejk u devetom gemu, a kada je potvrdio svoj servis poveo je sa 1:0. Ohrabren vođstvom Tipsarević je zaigrao još bolje u drugoj deonici što mu je donelo dva brejka viška i prolaz do najvećeg uspeha na turniru.

– Bio je ovo neugodan meč zato što nije bilo puno ritma. On je dobar server i ne dozvoljava da se igraju dugi poeni. Jednostavno samo seče igru čestim izlascima na volej i brzim poenima. Nisam se osećao lagano na terenu, stalno je bila neka tenzija, ali posle pobede na Mastersu na kojima mnogi imaju toliko problema, mogu da kažem da sam zadovoljan – rekao je nakon meča Tipsarević.

Đoković igrao sinoć

Novak Đoković igrao je sinoć sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom svoj meč trećeg kola Indijan Velsa. Bio je to njihov peti međusobni susret i prilika našem teniseru da na putu odbrane titule upiše četvrtu pobedu. Sinoć je igrala i Ana Ivanović koja se sastala sa Ksenijom Pervak iz Kazahstana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari