Princ Filip Karađorđević: Kosovo je naš Jerusalim, a Gazimestan svetinja i potvrda identiteta srpskog naroda 1Foto: Twitter

Princ-naslednik Filip Karađorđević poručio je jutros, na Vidovdan, da nikada ne smemo zaboraviti naše sunarodnike koji žive na Kosovu i Metohiji.

„Kosovo i Metohija su naš Jerusalim, a sam Gazimestan svetinja i potvrda identiteta srpskog naroda i prostora na kojem oduvek živi. Zato nikada ne smemo da zaboravimo Kosovo i Metohiju, kosovske junake, ni Gazimestan, ni Vidovdan a pre svega naše sunarodnike koji žive na KiM“ poručio je princ Filip.

On je na svom Tviter nalogu objavio fotografije sa nedavnog obilaska Gazimestana, memorijalnog prostora nedaleko od Prištine, gde se odigrao centralni sudar srpske i turske vojske 1389. godine.

Uz fotografije princ Filip je podelio i citat Patrijarha srpskog Pavla: „Kosovo će u 21. veku biti mera i provera svih nas od skromnih trudbenika do patrijaraha i vodja srpskog plemena. Ne budemo li dostojni Kosova nećemo biti dostojni ni svog zemaljskog postojanja“.

Princ Filip i Princeza Danica boravili su početkom juna sa sinom Stefanom na Kosovu i Metohiji. Bio je to njihov drugi boravak na Kosovu i Metohiji u poslednjih godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari