Princ Filip: Nadležne službe su odgovorne za rušenje kulturno-istorijskog dobra u Aranđelovcu 1foto: Pres služba princa Filipa

„U parku Bukovička Banje u Aranđelovcu danas je srušeno staro Parno kupatilo, podignuto početkom prošlog veka“, podseća Princ Filip.

Uprkos jučerašnjem obećanju zamenice predsednika opštine, koje je dato građanima koji su protestvovali, da će zaustaviti rušenje, to se nije dogodilo. Novi vlasnik želi na tom mestu da podigne višespratni hotel.

”Na delu je sramno nepoštovanje kulture i istorije naše države, koje je omogućeno nepoštovanjem zakona, propisa ili prilagođavanjem istih u korist pojedinaca bliskim strukturama koje imaju moć odlučivanja. Očigledno je da će sve nadležne institucije prati ruke od odgovornosti zbog rušenja ovih objekata koji su kulturno dobro naše države” poručio je princ Filip i naglasio da mi nismo zemlja i narod koji postoji par decenija već da se naša istorija meri vekovima.

„Toga smo svesni zahvaljujući tome što su naši preci, uprkos teškim vremenima u kojima su živeli, čuvali kulturno-istorijsko nasleđe za generacije koje su došle posle njih. Sramno je i nedopustivo da nadležne institucije dozvoljavaju ovakav odnos prema nečemu što je kulturno dobro države, države o kojoj su dužni da brinu, a ne da dozvoljavaju njeno rasparčavanje i uništavanje svega čega kao narod trebamo da se ponosimo pred svetom“ zaključio je princ Filip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari