Princ Filip: Samo korupcija ili neodgovornost mogu rušiti zdanje koje je kulturno dobro države 1foto: Pres služba princa Filipa

Princ Filip najoštrije je osudio nameru da se kompletno sruši kompleks ”Arkade” u parku Bukovačke Banje u Aranđelovcu, čije je rušenje počelo juče, radovima na rušenju istorijskog zdanja – bazen Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

„Najoštrije osuđujem najavljeno rušenje kompleksa ”Arkade” u parku Bukovičke banje. Rušenje ovog arhitektonskog dragulja predstavlja apsolutno bahato i neodgovorno ponašanje onih koji su izdali građevinsku dozvolu za rušenje objekta koji je izgrađen 1938. godine i koji je jedan od simbola Bukovičke Banje“, kazao je princ.

On je dodao da samo nekom ko je krajnje neodgovoran ili korumpiran može pasti na pamet da dozvoli rušenje zdanja dvorskog arhitekte Todića koje je izgrađeno početkom 20. veka, i od 1989. godine je pod zaštitom države.

„Nikakav privatni i lični finansijski interes ne mogu biti razlog za nepoštovanje kulturnog nasleđa i odsustvo svesti o čuvanju i negovanju bogate istorije našeg naroda“, rekao je Filip.

Princ apeluje na državne organe da spreče bahatost i bezobzirnost neodgovornih pojedinaca koji su odobrili rušenje kompleksa ”Arkade” i na taj način stanu u zaštitu kulturno-istorijskog nasleđa naše države i našeg naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari