Pripadnik Vojske Srbije pobednik je takmičenja Najbolji ratnik održanog u Americi 1Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnik 72. brigade za specijalne operacije vodnik prve klase Ivan Jeremić pobednik je takmičenja „Najbolji ratnik“ koje je održano u Sjedinjenim Američkim Državama, u organizaciji Nacionalne garde Ohaja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, na ovom regionalnom takmičenju, koje predstavlja test fizičkih sposobnosti i vojničkih znanja i veština, snage su odmerili najbolji vojnici iz američkih država Ajove, Viskonsina, Ilinoisa, Indijane, Minesote, Mičigena i Ohaja, te predstavnici Mađarske i Srbije.

Oni su se tokom pet dana nadmetali u 12 zahtevnih disciplina, koje su, između ostalog, obuhvatale poznavanje naoružanja, gađanje pod stresom i na specijalizovanom poligonu, preživljavanje u vodi, marševanje pod opterećenjem, navođenje artiljerijske vatre i pružanje prve pomoći.

„Osvajanjem prvog mesta u jakoj konkurenciji i to sa naoružanjem i vojnom opremom koji su na upotrebi u Oružanim snagama SAD, vodnik Jeremić je pokazao da pripadnike Vojske Srbije krase najviše vojničke vrline, da su vrhunski profesionalci i da su u realizaciji zadataka uporni, disciplinovani i posvećeni“, ocenjeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari