Priprema prihvatnog centra u Šapcu: Spremno 120 postelja 1Foto: Konferencija za novinare Kriznog štaba /D.Eraković (Arhiva)

Pripremajući se za mogući povećan broj obolelih od korona virusa Štab za vanredne situacije u Šapcu opredelio je sportsku halu Trgovinske škole za prihvat lakše obolelih.

Na konferenicji za novinare gradonačelnik Šapca i šef Kriznog štaba Nebojša Zelenović ukazao je da nisu dobili pozitivan odgovor od Ministarstva odbrane, tako da će sve to grad opremiti.

– Stručno mišljenje da je za prihvatni centar najbolja hala Trgovinske škole zato što ima sedam ulaza i izlaza koa i mogućnost da se greje 24 časa uz obezbeđenu toplu vodu.

Nabavljeno je 120 kreveta, dušeci su obezbeđeni iz materijalnih rezervi, posteljinu je donirao PWL, a natkasne i kasete smo povukli sa gradskog bazena.

Sledeće nedelje očekujemo da sve bude spremno, ukoliko, naravno, bude potrebe da budu prihvaćeni lakše oboleli, rekao je Zlenović.

Inače, za sada na teritoriji Grada Šapca nema registrovanih sa korona virusom, a 754 osobe su pod nadzorom, od čega 452 u Šapcu.

U saradnji sa policijom te mere s primenjuju od 14. marta za osobe koje su došle iz inostranstva. 

U subotu su isporučene nove količine zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama.

Tako je samo za Opštu bolnicu isporučeno 4.000 zaštitnih maski, 300 vizira, 800 nepromočivih mantila, kao i zaštitne rukavice, gumene čizme…

Takođe, isporučene su veće količine zaštitne opreme i za Dom zdravlja i Zavod za zaštitu zdravlja.

Ukupna vrednost ove opreme je dva miliona dinara.

Završen je i prvi krug podele zaštitnih maski za građane, 60.000 komada, a za sve koji nisu dobili maske mogu se obratiti komunalnoj policiji.

Od početka vanrednog stanja za mere koje je preduzeo Krizni štab iz gradskog budžeta izdvojeno je 8,5 miliona dinara.

Javljaju sei donatori, kao Hemofarm i Karton val koji su dali po milion dinara, i mnogi drugi. Krizni štab sastaje se svako veče, analizira situaciju i predlaže odgovarajuće mere.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari