Razvojna banka Vojvodine, zajedno sa Fondom za razvoj usmeriće tri milijarde dinara u oživljavanje privrede u Pokrajini i to po najpovoljnijim uslovima, sa 10 odnosno 11 odsto kamate, što u vremenima kada kamate iznose i do 30 odsto na dinarska sredstva, jeste zaista ogroman podsticaj. Istovremeno, u saradnji sa Garancijskim fondom Vojvodine 200 miliona dinara namenjeno je za nabavku poljoprivredne mehanizacije, istakao je predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, prilikom jučerašnjeg potpisivanja sporazuma o saradnji između Metals-banke, Fonda za razvoj Vojvodine i Garancijskog fonda Vojvodine.

Sporazum o partnerstvu potpisali su direktorka Fonda za razvoj Snežana Repac i predsednik IO Metals-banke a.d. Novi Sad Srđan Petrović. Ovaj sporazum stvara finansijski osnov za realizaciju razvojnih programa i projekata na teritoriji Vojvodine, za povećanje efikasnosti i likvidnosti privrede, što će obezbediti veću konkurentnost, rast izvoza i povećanje broja zaposlenih. Takođe, doprineće i efikasnijoj realizaciji nadležnosti Vojvodine i stvoriće i razviti osnove uspostavljanja Razvojne banke Vojvodine.

Sporazumom o poslovnoj saradnji sa direktorkom Garancijskog fonda Teodorom Vlahović, obezbeđena je kreditna linija banke u iznosu od 200 miliona dinara i garantni potencijal Fonda od 300 miliona dinara. Ovaj sporazum će omogućiti kredite i garancije namenjene poljoprivrednicima registrovanih gazdinstava, sa prebivalištem u Pokrajini, za nabavku novog kombajna, traktora i priključnih poljoprivrednih mašina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari