– Za najboljeg od sedam predsednika opštine u Pčinjskom okrugu u 2009. godini izabran je čelni čovek opštine Surdulica Novica Tončev, saopštio je žiri Radio-televizije „Spektri“ iz Bujanovca koja je prvi elektronski medij na jugu Srbije koji je organizovao ovakav izbor.

– Rukovodili smo se solidarnošću, investicijama, saradnjom sa stranim partnerima i efektima na život građana, a u skladu sa ulogom i odgovornošću koju nosi funkcija predsednika opštine.Tu je predsednik opštine Surdulica Novica Tončev, bez konkurencije, postigao u izuzetno teškoj godini vanredne rezultate, uz investicije od preko 500 miliona dinara u ovu malu i nerazvijenu opštinu – obrazložio je za Danas Jeton Ismailji, glavni i odgovorni urednik RTV „Spektri“ koja program emituje na albanskom, srpskom i romskom jeziku.

– Srećan sam što ovo priznanje dobijam od novinara, koji najbolje prepoznaju ko kako i koliko radi u interesu građana u jednoj sredini. Nastaviću sa takvim aktivnostima, jer ćemo samo tako uspeti da naše lokalne sredine razvijamo uprkos krizi i globalnoj nerazvijenosti juga Srbije – rekao je za Danas Novica Tončev nakon objavljivanja odluke žirija da je proglašen za najboljeg predsednika opštine na jugu Srbije.

Ostaće zabeleženo i da Tončev, kao predsednik opštine Surdulica svoju mesečnu zaradu od 52.000 dinara uplaćuje u humanitarne svrhe. Odluku o priznanju predsedniku opštine Surdulica doneo je žiri u kome su pored članova Redakcije RTV „Spektri“, bili dopisnici Danasa, B92, Slobodne Evrope, Radio Bujanovca i urednik „Vranjskih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari