Produžen pritvor Srbima osumnjičenim za ubistvo Ivanovića 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Prištinski sud je produžio za mesec dana pritvor Nedeljku Spasojeviću, Dragiši Markoviću i Marku Rošiću, osumnjičenim da su učestvovali u ubistvu lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, piše danas Koha Ditore.

Spasojević, Marković i Rosić su uhapšeni krajem novembra.

Da podsetimo, predsednik Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović 16. januara ujutru izašao je iz svog stana u Ulici Lole Ribara u severom delu Kosovske Mitrovice i pešice krenuo ka sedištu SDP.

Pratilo ga je vozilo „opel astra“. Kad je stigao ispred SDP u Sutjeskoj ulici to vozilo mu je prošlo iza njega, bez zaustavljanja, iz tih kola je na Ivanovića pucano šest puta iz vatrenog oružja kalibra 9 milimetara. Ovako je Specijalno tužilaštvo Kosova rekonstruisalo ubistvo Olivera Ivanovića, na osnovu sigurnosnih kamera, navodi se u Zahtevu za određivanje pritvora Marku Rošiću i dvojici pripadnika KPS – Nedeljku Spasojeviću i Dragiši Markoviću, u koji je Danas imao uvid. Sumnja se da je ovo isto vozilo, petnaestak minuta posle ubistva zapaljeno u Ulici vojvode Putnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari