Produžen rok konkursa za medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi 1Foto: Z. S. M.

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) saopštila je danas da je do 15. oktobra produžen rok za prijem radova na konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi „Drugačije od drugih“.

Konkurs je namenjen novinarima lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija i u konkurenciju će biti uzeti prilozi objavljeni od 1. januara do 1. oktobra 2023. godine.

Teme konkursa su zaštita životne sredine, lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa, kao i rodna ravnopravnost na lokalnom nivou.

Ove godine uveli smo i posebnu temu koja se odnosi na praćenje aktivnosti i uticaja SKGO na lokalne samouprave u Srbiji.

Raspisivanjem konkursa SKGO želi da istakne važnost i ulogu lokalnih vlasti u ovim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima.

U okviru konkursa „Drugačije od drugih“ biće dodeljeno ukupno sedam nagrada, a autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima.

Stručni žiri odabraće pet najboljih od svih pristiglih radova na prve četiri teme, a dva u okviru posebne teme posvećene radu SKGO.

Ocenu o najboljim medijskim prilozima doneće nezavisni žiri, koji čine iskusni urednici vodećih redakcija: Olivera Petrović Stojančić sa RTS, Lana Gedošević iz Blica, Zoran Sekulić ispred Fonet, Vladan Samardžić iz Večernjih novosti i Srđan Bošković sa Radio Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari