Produženi kovid 19 kod 10 odsto obolelih

O simptomima koji mesecima traju nakon bolesti

Ostavite komentar


  1. Pobrojali ste apsolutno sve simptome! I šta mislite, ko posle čitanja ovakvog teksta može a da se ne prepozna? I, najblaže rečeno, prestravi se.

  2. Smaraju sa koronom, kao da je grip. A za grip nikog nije briga, neko se i vakciniše na jesen. Isto i za svinjski i ptičji grip. Ovako kada čitaš brojke, pomisliš najgora bolest do sada. A ono…
    Više od 160 miliona dece ispod 5 godina bili su žrtve gladi 2013. godine. I ? Kako je planeta reagovala? Nahranila gladne, lečila bolesne?

  3. Ja sam dobila EBV virus davne 2002. godine. Nakon sto sam obolela, vise nikada nisam bila ista. Kako je vreme prilazilo simptomi su se samo dodavali, dok vise nisam mogla da ustanem iz kreveta.
    Kada sam otisla kod doktora, nakon sto su uradjene osnovne analize i kako nisu mogli da utvrde sta nije u redu pripisali su moje simptome psihosomatskom poremecaju.
    Moj zivot je UNISTEN!
    Ja ne zivim vec 19 godina, morala sam dati otkaz, jer za mene ne postoji bolovanje, zivim zivot lezeci u krevetu sa istim simptomima koji su nabrojani u ovom clanku, uzasnom mozdanom maglom zbog koje ne mogu vise ni knjige da citam.
    Mogla bih pisati o ovome u nedogled. Sramota je da sam toliko godina neprepoznatljiva za medicinski sistem, a sada se obraca paznja na pacijente koji su oboleli od kovida i koji su zavrsili u takvom stanju! Da li cu ja ikada dobiti dijagnozu i pravo na zdravstvenu negu?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.