Prof. dr Danica Grujičić: Institut za mentalno zdravlje pružiće podršku svima posle pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" 1Danica Grujičić: foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Prof. dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja, rekla je, između ostalog, na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije povodom pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“, da će Institut za mentalno zdravlje „organizovati dve telefonske linije za sve one koji osećaju potrebu za psihološkom podrškom“.

„Razgovarala sam sa direktorkom Instituta prof. dr Milicom Pejović i o tome da će svako ko bude osetio potrebu da sa nekim razgovara lično, biti primljen u Institut na razgovor“, rekla je ona.

Ministarka zdravlja je još navela da će u svakom Domu zdravlja, pedijatrijskoj ambulanti, školama biti psiholog kome će deca i roditelji moći da se jave ukoliko imaju problema.

Ministarka zdravlja bila je vidno potresena dok je govorila o tragediji koja se dogodila u vračarskoj školi kada je učenik sedmog razreda pištoljem ubio osmoro dece, radnika obezbeđenja, a ranio šestoro učenika i nastavnicu.

Grujičić je govorila o trenutnom stanju povređenih učenika i nastavnice.

„Dva dečaka su smeštena u Tiršovu, i imaju povrede nogu. Devojčica je imala prostrelnu povredu glave. Urađena je operacija… Oštećenje je veliko, i za njen život se bore. U Urgentnom centru se bore, devojčica ima povredu trbuha, povrede ruku, i stabilno je. Dečak ima povredu noge, i u ortopedskoj je sali. Dečak ima povredu kičme, petog i šestog pršljena. Rađena su i dodatna snimanja. Nastavnica ima povredu karlic i ona je u životnoj opasnosti“, rekla je Grujičić.

Izrazila je iskreno sučešće roditeljima koji su jutros izgubili svoju decu.

vidno potrešene na konferenciji za novinare da su osmoro dece i jedan čovek koji je radio u školi u centru Beograda poginuli . „Sa 40 godinja radnog staža ovo je možda moje najstrašnije iskustvo. I kao lekara, i kao čoveka. Ostaje nam da se ranjena deca oporave“, istakla je ona.

Podsetimo, u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru jutros je oko osam časova došlo do pucnjave, kada je jedan od učenika ispalio više hitaca na đake i zaposlene. Kako je potvrđeno iz MUP-a, osmoro dece je ubijeno, kao i jedan radnik obezbeđenja.

Sve informacije o pucnjavi pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari