Profesor Danijel Sinani novi dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu 1Foto: Miroslav Dragojević

Profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Danijel Sinani izabran je danas za dekana te visokoškolske ustanove, preneo je portal Nova.rs.

Kako navodi Nova S, Sinani je bio jedini kandidat za dekana pošto je na sednici Naučno-nastavnog veća fakulteta taj predlog podržalo 227 profesora.

Rođen je 1973. godine a osnovne, magistarske i doktorske studije završio je na Odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Predaje kao redovni profesor na predmetima Narodna religija Srba i Nacionalna etnologija – religija (diplomske studije), Metodologija etnologije i antropologije, Antropologija savremenosti, Urbane i rodne studije (master studije) i Antropologija natprirodnog i nove religije (doktorske studije).

Predsednik je Etnološkog i antropološkog društva Srbije.

Učestvovao je 2019. u razgovorima sa studentima koji su pretili blokadom Rektorata u vezi sa utvrđivanjem autentičnosti doktorata ministra finansija Siniše Malog a iste godine ga je urednik televizije Hepi Milomir Marić vređao na nacionalnoj osnovi zbog „sumnjivog prezimena“ što je izazvalo oštre reakcije akademske zajednice i novinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari