Profesori i zaposleni u Šestoj beogradskoj gimnaziji iskazali nezadovoljstvo radom direktora 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Profesori i zaposleni u Šestoj beogradskoj gimnaziji okupili su se danas ispred te škole kako bi iskazali nezadovoljstvo radom direktora Radisava Milića.

Problem traje više od dve godine, a zbog nereagovanja na naše savete, sugestije i zamerke na propuste u radu, bili smo primorani da se obratimo prosvetnoj inspekciji i tražimo njeno postupanje, rekao je FoNetu nastavnik Uroš Tepavac

Prema njegovim rečima, direktor mu je, u međuvremenu, jednostrano poništio Ugovor o radu i njegove anekse i promenio ga iz rada na neodređeno u rad na određeno vreme.

Direktora sam prijavljivao za mnoge zloupotrebe sredstava, od kupovine knjiga koje nisu stigle u biblioteku, po cenama višim od onih koje se mogu naći na internetu, do plaćanja seminara koji nikada nisu održani, kazao je Tepavac.

On je istakao da ga je pre dva meseca sud prepoznao kao uzbunjivača i naložio da mu se vrati fond časova koji mu je oduzet u septembru prošle godine.

Inspekcija nikada do kraja nije izvršila nadzor rada naše škole, a kolegama i članovima sindikata Šeste beogradske gimnazije nastavljeno je da se preti na razne načine, rekao je Tepavac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari