Profesorka informatike o onlajn nastavi: Ministarstvo prosvete je propustilo šansu

Katarina Veljković, profesorka informatike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, o onlajn nastavi u našim školama

Ostavite komentar


  1. Ala ti sestro pricas svasta, ja sam profesor i to su samo foskule nekog ko zna samo moddle sa nekog kursa. 80% nastave u srbiji izgleda kao RTS ucionica ja pricam i pisem vi pisete i amin. Edmondo radi sve i besplatan je. ??? Koliko bi kostali serveri da drzava digne moddle i da 100 000 profesora sa 3 000 000 ucenika radi na njemu kakva bi trebala optika da isporuci sve to.

    Ko bi odrzavao sve to ko bi radio backup Moodle je slon kojeg moras da odrzavas, Edmondo je zakon neko se drugi brine za sve ti napises sta ti treba das test, oni popune i cao.

    TO JE PRAVI PROBLEM
    Jedini je nedostatak sto profesori daju previse vremena za testove pa klinci googlaju odgovore.

    profesor treba da izmeri vreme potrebno za popunjavanje testa doda nekoliko minuta za klince zavisi od duzine test a i pusti.

    Farantujem da bi samo oni za 4 i 5 stigli sve ostali nema sanse sve se prepisuje lazira i fabrikuje

  2. Google for Education. Platforma koja objedinjuje u jednom sve što je potrebno. Svaka obrazovna institucija može da kreira potpuno besplatni nalog. Neograničen prostor, e-mail nalozi na domenu škole, učionice, meet… I što je najvažnije, ne zahteva nikakve hardverske i softverske resurse škole, sve je omogućio Google. Gotovo svi su familijarni sa Google okruženjem, tako da je period ovladavanja izuzetno kratak.

  3. Kakva reklama za Moodle 🙂 Inače, pre početka školske godine 7% nastavnika se izjasnilo da koristi ovu platformu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.