Prognoza vremena za sedam dana: Kada i gde će pasti sneg 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC

Tokom naredne sedmice, prema najavama meteorologa, u Srbiji će padati sneg.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno i natprosečno toplo, mestimično s kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskovima.

Duvaće slab i umeren, u košavskom području i na planinama i jak, južni i jugoistočni vetar.

Pre podne na severozapadu, a posle podne i uveče na zapadu, vetar će biti u skretanju na severni i zapadni.

Jutarnja temperatura biće od šest do 12, a najviša dnevna od devet na severu Vojvodine i istoku Srbije do 18 stepeni u centralnim i južnim krajevima zemlje.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom.

Jutarnja temperatura biće od 10 do 12, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

Biometeorološka prognoza za subotu, 10. decembar

Osobama sa srčanim i disajnim tegobama se savetuje izvesna opreznost usled očevikanog uticaja biometeorološke situacije. Bolovi u mišićima, pospanost i glavobolja su mogući kod meteoropata. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

 

U nedelju biće oblačno s kišom koja će posle podne i uveče, uz zahlađenje, na zapadu i jugozapadu Srbije, kao i na planinama, preći u sneg. Duvaće umeren, na severu i istoku i jak zapadni i severozapadni vetar.

Tokom noći ka ponedeljku, uz dalji pad temperature, u većini predela doći će do prelaska kiše u sneg, izuzev juga Srbije, gde će i dalje padati kiša.

„U ponedeljak u većem delu hladno, na severu Srbije suvo uz delimično razvedravanje i slab jutarnji mraz, u ostalim krajevima pretežno oblačno, mestimično sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača i u nižim predelima, a na jugu Srbije toplije sa kišom, koja će tek uveče i tokom noći kratkotrajno preći u susnežicu i sneg“, navodi se u saopštenju RHMZ.

Uveče i tokom noći, kako prognoziraju meteorolozi, biće postepeno prestanak padavina. U utorak ujutro očekuje nas slab do umeren mraz, tokom dana pretežno sunčano i hladno. Zatim umereno do potpuno oblačno, u sredu na jugu i istoku Srbije ponegde kiša i sneg, na planinama sneg, a od četvrtka u većini predela očekuju se nove padavine (kiša i sneg).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari