Proleće u dečijoj igraonici na otvorenom 1foto: J. Patarčić

Kako provesti kvalitetno vreme sa detetom? Prijalo bi vam da izađete malo iz kuće? Došlo je proleće, vreme je divno, sunčani dani vas mame da budete napolju. Treba vam neko mirno i bezbedno mesto, koje nudi razne zanimljive sadržaje za vaše dete. Odgovor je dečija igraonica sa baštom i igralištem.

Posle napornog dana na poslu, došli ste kući, treba vam predah, ali želite da svog mališana izvedete napolje. Kako uskladiti i jedno i drugo? Najbolje bi bilo da odete do obližnje dečije igraonice koja ima sopstveno ograđeno dvorište sa dečijim igralištem i kutkom za roditelje. Tu su tobogani, ljuljaške, penjalice, tramboline i razne druge dečije igračke.

Uključite se u igru sa svojim detetom i posvetite mu pažnju. Dok ste u dečijoj igraonici znate da možete da se oslonite i na osoblje igraonice i animatore koji su tu da motre na decu i igraju se s njima ukoliko želite da predahnete uz kafu. Za razliku od parkova i drugih javnih površina, prostor dečije igraonice je ograđen i u tom smislu potpuno bezbedan.

Ukoliko se vreme naglo pokvari, počne da duva vetar ili da pada kiša, brzo se možete skloniti u unutrašnji prostor dečije igraonice koji nudi pregršt zanimljivog sadržaja. Pri tom znate da je vaše dete na bezbednom mestu i da se igra u ambijentu koji je u potpunosti prilagođen najmlađima.

Nakon kvalitetne igre lepše se spava. Dete koje je provelo dosta vremena na svežem vazduhu, neometano se igrajući, lakše zaspi. Deci je neophodno da utroše negde svoju energiju i da zadovolje potrebu za igrom. Igrališta na otvorenom u okviru dečije igraonice nude mnoštvo sportskih rekvizita i drugih elemenata koji podstiču kretanje. Penjalice, lavirinti, tobogani, dvorci na naduvavanje i obavezne tramboline samo su deo zabave koje dečije igraonice nude.

Sve ove igračke su napravljene tako da se deca na njima slobodno mogu igrati, bez bojazni da će se povrediti. Takođe, podloga je obložena mekanim gumiranim slojem, tako da možete biti potpuno bezbrižni dok se vaše dete igra. Bašte dečijih igraonica su dovoljno prostrane da se u njih smeste mnogi zanimljivi elementi za igru. Takođe, one su ušuškane u zelenilu koje pruža privatnost, prirodni hlad i veoma prijatnu atmosferu.

Proleće u dečijoj igraonici na otvorenom 2
Foto; Shutterstock/tanja-v

Dnevno igranje deo je ponude mnogih dečijih igraonica. Međutim, pored toga što bi trebalo da proverite radno vreme dečije igraonice, važno je i da znate da li je ona slobodna za igru. Razlog je taj što su termini popunjeni rođendanskim proslavama. Mnoge dečije igraonice nude proslave dečijih rođendana zatvorenog tipa. To znači da dok traje vaše slavlje, prostor dečije igraonice je rezervisan samo za vas i vaše goste.

Niko sa strane ne može da uđe dok se termin zakupa ne završi. Ako vaš mališan ima svoju omiljenu dečiju igraonicu u koju ga često vodite na igranje, pre dolaska ih pozovite i proverite da li je slučajno u to vreme zakazan neki rođendan i da li možete da dovedete dete na dnevno igranje.

Takođe, postoje i one dečije igraonice u kojima proslave dečijih rođendana nisu zatvorenog tipa, te možete doći na dnevno igranje kad god to poželite. Obično je reč o velikim dečijim igraonicama, koje deo prostora odvajaju za slavljenika i njegove goste, a poseban deo imaju za drugu decu koja su došla da se igraju. Prostor za odrasle, tj. kutak za roditelje je dovoljno velik da ugosti sve, tako da je jedan njegov deo namenjen gostima rođendanske žurke, a drugi roditeljima koji su doveli decu na igranje.

Što se tiče cene karte za igranje u dečijoj igraonici, u ponudi je nekoliko opcija. Najčešće je cena igranja iskazana po satu, ali ima i onih dečijih igraonica u kojima je u ponudi i dnevna karta. Jednostavno, ukoliko ne želite da budete vremenski ograničeni ili biste da napravite pauzu, odete kući na ručak i vratite se kasnije opet na igranje, ova opcija je najbolja za vas. Velike dečije igraonice, obično pri tržnim centrima, katkad nude i opciju karte za polučasovno igranje, pošto se u njima deca obično ne zadržavaju dugo.

Istražite dečije igraonice koje su u vašem kraju, ali i neke nove, u drugim delovima grada. Raznolikost i otkrivanje novih mesta biće veoma zanimljivo vašem detetu i vama, jer na taj način izbegavate monotoniju. Dete će se igrati novih igara u drugačijem ambijentu. Sve najbolje dečije igraonice pronaći ćete brzo i lako na veb-sajtu mirandre.com gde ćete saznati lokacije, upoznati se sa sadržajima koje nude i sa kompletnim cenovnicima.

Tu možete pogledati i kakva je ponuda kada su proslave dečijih rođendana u pitanju. Uporedite cene zakupa prostora dečijih igraonica, kao i razne varijante proslava u koje je sve uključeno, posluženje za decu i goste, torta, dekoracija prostora, animacija dece, profesionalno fotografisanje slavlja itd. Bilo da tražite dečiju igraonicu za dnevno igranje ili za proslavu rođendana, sagledajte više opcija i izaberite onu koja vam u tom trenutku najviše odgovara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari