Pronađite deo knjige Latinke Perović koji vam nedostaje: Naredna četiri ponedeljka uz list Danas na svim kioscima 1

Prethodna tri meseca svakog ponedeljka uz list Danas poklanjali smo delove knjige Latinke Perović „Dominantna i neželjena elita“, koja je bila podeljena u 12 nastavaka. Svi oni koji su propustili neki od delova moći će da ih potraže na kioscima naredna četiri ponedeljka.

U ponedeljak 28. novembra sve čitaoce Danasa na kioscima će čekati na poklon jedan od prva tri dela „Dobrica Ćosić 1. deo“, „Dobrica Ćosić 2. deo“ ili „Zoran Đinđić 1. deo“.

Sedam dana kasnije, 5. decembra, uz novine će moći da se bira „Zoran Đinđić 2. deo“, „Marko Nikezić 1. deo“ ili „Marko Nikezić 2. deo“.

Naredna tri nastavka biće u ponudi u ponedeljak 12. decembra – „Ivan Stambolić i Ivan Đurić“, „Milovan Đilas i Slobodan Inić“ ili „Radomir Konstantinović i Sima Ćirković“.

Poslednja prilika da pronađete deo koji vam nedostaje je u ponedeljak 19. decembra, kada će se uz Danas deliti jedan od poslednja tri dela – „Bogdan Bogdanović“, „Olga Popović Obradović“ i „Koča Popović i Novak Pribićević“.

Potražite deo koji ste propustili na svim kioscima i prodajnim mestima štampe i kompletirajte izdanje „Dominantna i neželjena elita“ Latinke Perović.

U beleškama o intelektualnoj i političkoj eliti u Srbiji u 20. i 21. veku autorka predstavlja 13 portreta ključnih ličnosti koje su na različite načine obeležile epohu komunizma i zakasnele demokratske tranzicije.

Rascep među ličnostima okupljenim u knjizi je izraz nikada rešene dileme kuda će Srbija krenuti, ističu recenzenti.

„Knjiga je dragocena slika srpskog društva, njegove istorije, politike, dominantnih ideologija i dilema. Ova knjiga je nezaobilazna literatura za svakoga ko bude želeo da pronikne u najdublje kontroverze srpske prošlosti i sadašnjosti, da razume dominante tokove, kontinuitete i diskontinuitete. Ona govori o potencijalima srpskog društva i o njegovim ograničenjima, slika je svih naših otvorenih i zatvorenih vrata. Gorka je, ali ostavlja nadu. U prvom redu, jer pokazuje da je u srpskoj nedavnoj prošlosti alternative uvek bilo.“

Prof. dr Dubravka Stojanović

O autorki

Latinka Perović jedna je od ključnih srpskih istoričarki i političarki. Od 1968. do 1972. godine, bila je sekretarka Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije, kada je smenjena s Markom Nikezićem, tadašnjim predsednikom CK SKS, u takozvanoj čistki srpskih liberala. Radila je na Institutu za istoriju radničkog pokreta – Beograd od 1976. do 1998. godine. Od 1993. do 1998. godine bila je glavna i odgovorna urednica časopisa Tokovi istorije. Sa obnovom višestranačja, ponovo je ušla u društveni i politički život, ali na diskretan način. Bila je član Političkog saveta Liberalno-demokratske partije i Građanskog demokratskog foruma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari