Prosečna plata u Novom Pazaru manja je za 100.000 dinara nego na Vračaru: Dalibor Jekić SSP 1Foto: SSP Novi Pazar

 

Prosečna plata u Novom Pazaru manja je za skoro 101.000 dinara od prosečne plate na Vračaru, pa nije ni čudo da iz najmlađeg grada u Evropi mladi svakodnevno odlaze, jer im u Novom Pazaru i za ovako mala primanja treba članska karta, kaže Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde.

On je u današnjem razgovoru sa građanima Novog Pazara dodao i da se građani već godinama pitaju kada će početi izgradnja brze saobraćajnice do Kraljeva i obilaznice oko Novog Pazara, ali odgovora nema ni od sadašnjeg ministra Vesića.

– Aposlutni je prioritet povezati Novi Pazar sa Centralnom Srbijom, jer bez toga nema razvoja ovog grada, kako industrijskog, tako i turističkog. Očigledno je da je vlast zaboravila na Novi Pazar, a Novopazarcima samo daje lažna obećanja, od kojih je mladog stanovništva ovog grada sve manje i manje, zaključio je Jekić.

Prisutnima se obratila i Irma Koca, predsednica odbora SSP u Novom Pazaru i tom prilikom podsetila na obećanje koje je Aleksandar Vučić dao decembra 2021. prilikom obilaska radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin, a koje se odnosi na to da će država naći jednog velikog investitora za Novi Pazar.

– Takođe je tada rečeno da mora da se razvija insustrijska zona, da mora da se zavšri obilaznica, kao i brza saobraćajnica do Kraljeva. Pitam Aleksandra Vučića, zašto nam iz godine u godinu daje samo lažna obećanja, upitala je Koca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari