Prosečne plate u Subotici, Bačkoj Topoli i Malom Iđošu drastično manje od republičkog proseka

Ostavite komentar


  1. 50000 početna plata? Trinaesta plata? Kad ovo pročitah,pomislih da ja izgleda radim u zoni sumraka pošto ništa od toga nemam,a boga mi, ni većina ljudi koji rade u ind. zoni SU. B. Topola je tek katastrofa,a za to je zaista zaslužna lokalna samouprava kojoj je bilo važnije da strpa novac u svoj džep uslovljavajući firme koje su htele da otvore svoje pogone,a na kraju su pobegle. Opstali su samo oni koji su se slizali sa vlasti i daju minimalnu platu.Svi u ovom kraju znaju priču kako je raniji gradonačelnik pitao jednog privatnika kako sme da daje veće plate i da će onda i njegovi puleni morati povećati plate,a to tako ne može.

  2. Jedan od razloga manje iskazanih zarada je isplata dela zarada na crno u kešu i na taj način manja uplata doprinosa.
    O šteti za državu je trenutni problem. Radnici će to osetiti kada budu primali manje penzije, zbog neuplaćenih doprinosa. Za Bačku Topolu, to je sigurno tako za većinu firmi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.