Prosvetari iz zaječarskog odbora Unije sindikata tražiće odgovornost rukovodstva 1Foto: Unija sindikata prosvetnih radnika (arhiva)

Predsedniku zaječarskog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Goranu Manojloviću danas je i zvanično stiglo rešenje o isključenju iz te sindikalne organizacije, potvrdio je Manojlović za naš list.

U obrazloženju odluke Glavnog odbora se navodi da je Manojlović potpisao inicijativu sa Nezavisnim sindikatom prosvetnih radnika Vojvodine, a da prethodno nije konsultovao Glavni odbor Unije, zbog čega mu je izrečena opomena.

Nakon toga on je na društvenim mrežama, kako piše u odluci o isključenju, neprimerenim rečnikom vređao USPRS i njeno rukovodstvo ponaosob, čime je kontinuirano nastavio da urušava ugled i nanosi štetu ovoj organizaciji.

Manojlović ima pravo da protiv ove odluke uputi žalbu Odboru za statutarna pitanja Unije, što će i uraditi, a kako saznajemo, Gradski odbor Zaječar će tražiti odgovornost Glavnog, Nadzornog odbora i predsednika Unije zbog nenamenskog trošenja novca, odnosno isplaćenih dnevnica.

Za prvih šest meseci ove godine za dnevnice i putne troškove jednog broja svojih članova, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije je potrošila više od 1,7 miliona dinara. Najviše novca inkasirali su neki od članova Predsedništva Unije, pojedini i preko 200.000 dinara, naplativši i po 30 dnevnica.

Četiri odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije iz Timočke krajine zatražila su od Glavnog odbora da povuče odluku o isključenju Manojlovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari