Protest 29. februara zbog mogućeg gašenje zrenjaninske srednje škole "Uroš Predić" 1foto (BETAPHOTO/LJILJANA STUPAR)

Protest zbog najavljenog gašenja zrenjaninske Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“ biće održan 29. februara, s početkom u 12 sati.

 

Protest organizuje Sindikat prosvetnih radnika Banata, koji je pozvao bivše učenike, roditelje, građane i kolege da podrže kolektiv škole „Uroš Predić“.

Kako je najavljeno, protest će početi okupljanjem ispred Kulturnog centra i nastavlja se protestnom šetnjom do Gradske skupštine.

Milan Galić, predsednik sindikata škole „Uroš Predić“ za Danas ističe da se i dalje ne zna kakav će biti status ove obrazovne ustanove.

U međuvremenu su, kaže, dobili elaborat o opravdanosti izmene odluke o mreži škola koji je donela lokalna samouprava, ali ne od Grada Zrenjanina, već od Pokrajine i to na zahtev Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

U tom dokumentu se, podsetimo, predlaže da se obrazovni profili za koje školuje HPTŠ izmeste u Medicinsku, Srednju poljoprivrednu i Tehničku školu u Zrenjaninu, čime bi škola „Uroš Predić“ kao pravno lice bila ugašena.

– Kraj za naše muke je 31. mart jer se tada objavljuje konkurs za upis učenika u srednje škole. Tada ćemo znati da li će škola „Uroš Predić“ i dalje postojati – kazao je Galić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari