"Gradska vlast počela asfaltiranje, pa povukla sve mašine": Sedmi protest građana niškog naselja Delijski Vis 1Foto privatna arhiva

Građani niškog naselja Delijski Vis najavili su da će u subotu 6. januara blokirati saobraćaj u znak protesta što gradska vlast nije ispunila obećanje da će u najkraćem roku asfalirati ulice već je obustavila radove.

Ovo će biti njihov sedmi protest zbog toga što, kako su upozorili, delovima tog naselja više decenija nedostaje asfalt, atmosferska kanalizacija i vodovod.

Nakon obećanja gradonačelnice Dragane Sotirovski da će asfaltiranje biti završeno što je moguće ranije, ono je započelo u novembru prošle godine, prekidano već „sa prvom kišom“, a nedavno i potpuno obustavljeno.

„Gradska vlast je povukla sve mašine i prekinula radove na asfaltiranju ulica. Do sada su tri ulice su polovično asfaltirane i to samo prvim slojem asfalta. Nakon više organizovanih protesta i sastanaka sa rukovodstvom Grada dobili smo obećanje da će svih osam ulica biti asfaltirano do Nove godine, pa ih pozivamo da nastave radove“, rekao je Dejan Veličković, žitelj ovog naselja i jedan od organizatora protesta.

"Gradska vlast počela asfaltiranje, pa povukla sve mašine": Sedmi protest građana niškog naselja Delijski Vis 2
Delijski Vis: Foto privatna arhiva

On je naglasio da je žiteljima Delijskog Visa i dalje ugrožena bezbednost „zbog čestih poplava kuća, podruma i garaža, koje nastaju usled jakih kiša, a sve zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije“.

Žitelji Delijskog Visa poručuju da neće odustati od protesta sve dok se njihovi zahtevi ne ispune i ne reše „komunalni problemi koji im ugrožavaju živote“.

 

Jednočasovna blokada u naselju

Blokada u subotu 6. januara biće organizovana na raskrsnici između ulica Marina Držića i Svrljiški partizanski odred,  kod dragstora „Kum“.

Trajaće od 16 do 17 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari