Stanovnici niškog naselja Delijski Vis u petak organizuju još jedan protest zbog nedostatka asfalta i kanalizacije 1Foto: građanin Delijskog Visa

Građani niškog naselja Delijski Vis u petak 5. aprila organizuju 21 protest, zahtevajući nastavak asfaltiranja koje je nedavno obustavljeno, kao i izgradnju atmosferske kanaliacije, koja nije ni započeta.

Oni su ponovili da im je ugrožena bezbednost zbog čestih poplava kuća, podruma i garaža, koje nastaju usled jakih kiša, a sve zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije.

Najavili su da će blokirati saobraćaj na kružnom toku kod tržnog centra Stop šop, u oba pravca, večeras od 17 do 18 časova.

Podsetili su da je gradonačelnica Dragana Sotirovski u razgovoru sa građanima Delijskog Visa obećala da će sve ulice biti asfaltirane, ali da su mašine povučene, te su žitelji još osam ulica ostali bez asfalta.

Sotirovski je nedavno kazala da su asfalt dobile ulice gde su svi građani potpisali saglasnost za takve radove u skladu sa postojećim stanjem, a da se radovi ne odvijaju u onim ulicama gde neki žitelji nisu dali saglasnost.

„Nedavno smo gradonačelnici predali zahtev da obavi razgovore sa nekolicinom vlasnika parcela koji nisu potpisali saglasnost, sa ciljem da ne tuže Grad jer je u javnom interesu da se sve ulice asfaltiraju. Radi se o ljudima koji su članovi ili simpatizeri vladajuće partije, te smatramo da ne bi trebalo da bude većih problema, jer je javni interes nadamo se cilj svih nas“, rekao je Dejan Veličković, jedan od organizatora protesta.

Veličković je precizirao da saglasnost nije potpisalo svega desetak građana koji i ne žive u Delijskom Visu, te ne žele asfaltiranje već naknadu od strane Grada za svoje parcele.

On je kazao da su žitelji ovog naselja pribavili njihove adrese i kontakte, ali da nisu ovlašćeni da u ime Grada razgovaraju sa njima o rešenju komunalnih problema.

„Mi smo jedinstveni i istrajni u nameri da ovo rešimo i nećemo odustati od protesta sve dok se poslednja ulica ne asfaltira i ne uradi atmosferska kanalizacija u svim ulicama gde se posle svake veće kiše dešavaju poplave“, kazao je on.

Asfaltiranje ulica u ovom niškom naselju počelo je u novembru prošle godine, ali je nekoliko puta obustavljano.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari